Friss hírek

Megérkezett a Renault 2017-es autója!

Kedden délután bemutatta vadonatúj, 2017-es versenyautóját a nagyközönségnek a Renault csapata. Az R.S.17-es modellel Nico Hülkenberg és Jolyon Palmer száll harcba idén.


Kedden délután bemutatta vadonatúj, 2017-es versenyautóját a nagyközönségnek a Renault csapata. Az R.S.17-es modellel Nico Hülkenberg és Jolyon Palmer száll harcba idén.

A francia istálló tavaly ót szerepel ismét gyári csapatként a Forma-1-ben, és bár az elmúlt szezonban nem tudott a legjobbakkal harcba szállni, a vezérkar azt reméli, idén sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Hirdetés
 

A kedden délután, Londonban megtartott bemutató elején a Renault vezérkara köszöntötte az egybegyűlteket.

Thierry Koskas, a Renault Group marketingigazgatója a prezentáción elmondta, a versenyzés benne van a Renault DNS-ében, a Forma-1 pedig kiváló platformot szolgáltat a francia márka népszerűsítésére.

Jerome Stoll, a Renault Sport Racing elnöke hozzátette, meggyőződése, hogy 2017-ben nagyszerű szezon vár a Renault Forma-1-es csapatára, az elmúlt idényben pedig rengeteg energiát fordítottak arra, hogy újraszervezzék az enstone-i istállót.

„A célok egyszerűek: mivel ez az első autónk, amit kizárólag mi fejlesztettünk, az 5. hely kell, hogy a célunk legyen” – mondta a szakember.

Hamarosan aztán megérkeztek a versenyzők is a színpadra: Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer, valamint az istálló tartalékosa, Szergej Szirotkin.

A vezérkar aztán a színpadra szólította Alain Prostot, a korábbi négyszeres világbajnokot is, aki a Renault nagyköveteként, nem mellesleg pedig a francia gyártó Forma-E csapatának vezetőjeként is tevékenykedik. Az idei évtől ráadásul az F1-es istálló tanácsadójaként is számíthatnak rá.

„Boldogan megyek hétfőn Barcelonába, hogy lássam, mennyire lesznek gyorsak az új autók a kanyarokban” – mondta a francia ex-versenyző.

„Nehéz megmondani, milyen jövő vár a Forma-1-re a tulajdonosváltás után. Ross Brawn viszont sokat hozzá tud majd tenni a munkához. Az elsődleges cél az, hogy új nézőket vonzzunk be, interaktívabbak legyünk.”

A köszöntőbeszédek után aztán elérkezett az igazság pillanata: lehullt a lepel a Renault 2017-es versenyautójáról!

1

Az idei versenygép, az új szabályok miatt elődjétől jócskán eltérő R.S.17-es modell kívül-belül megújult – nemcsak a versenyautó karosszériája, hanem V6-os erőforrása is teljesen átalakul 2017-re.

A francia istállónál ráadásul komoly fegyvertény, hogy a mezőny egyik legmagasabban értékelt versenyzője, Nico Hülkenberg lesz Jolyon Palmer csapattársa a 2017-es Forma-1-es évadban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!