Friss hírek

Megérkezett az új Ferrari, cél a világbajnoki cím!

Nagy reményekkel vág neki a Forma-1 új érájának a száguldó cirkusz egyik legsikeresebb csapata, a Ferrari. Az olasz istálló csütörtökön tartotta 2022-es versenyautójának prezentációját. A Ferrari utoljára Kimi Räikkönen révén lett világbajnok az F1-ben, idén azonban véget vetne a hosszú évek óta tartó sikertelenségnek.

Hirdetés
 

A maranellói gárda nehéz időszakon van túl: bár tavaly sikerült jelentős fejlődést elérnie a 2020-as katasztrofális évhez képest, a futamgyőzelmektől, illetve a világbajnoki címtől még így is igencsak távol állt. A sikertelenség pedig hosszú ideje tart már: bár bajnoki küzdelmekben az évek során volt azért részük, az egyéni világbajnoki címet utoljára 2007-ben sikerült bezsebelniük, a konstruktőri trófeát pedig 2008-ban hódították el utoljára.

Az olaszok akár megváltásként is tekinthetnek a 2022-es évre, hiszen gyökeresen megváltoztak a Forma-1 szabályai, ami azt jelenti, hogy a csapatok tiszta lappal vághatnak neki az új érának. Persze, amennyire a siker, úgy a bukás lehetősége is benne van az idei évben, a Ferrarinál azonban fogadkoznak, hogy hamarosan visszatérnek a győztesek útjára.

Az új technikai szabályok szellemében épült F1-75-ös kódjelet viselő új versenyautót csütörtökön mutatta meg a Scuderia, Mattia Binotto csapatfőnök pedig már hetekkel ezelőtt is beszélt arról, számos innovatív megoldás helyet kapott a 2022-es modellen. Az F1-75 kódnév nem véletlen: a 75-ös számmal a csapat a Ferrari első autója előtt tiszteleg, hiszen a 125 S nevű modell épp 75 éve, 1947 márciusában gördült ki a maranellói gyár kapuján.

Azt már jó ideje sejteni lehetett, hogy az új Ferrari fényezése is eltér majd a korábbi években használt megoldástól: több fekete került a versenyautóra, az első és a hátsó szárny is ezt a színt viseli.

Technikai megoldásaiban a Ferrari új modellje több szempontból eltér az eddig bemutatott autóktól: érdemes egy pillantást vetni például az orrkúpra, vagy az oldalsó légbeömlőkre, melyek meglehetősen egyedi kialakítást kaptak.

A Ferrari 2022-ben változatlan felállással, a Charles Leclerc – Carlos Sainz kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek, az új versenyautó pedig jövő kedden gurul pályára először, a csapat ugyanis a kollektív tesztek kezdete előtti napon filmforgatási napot tart Barcelonában.

A versenyzőknek az előszezonban 6 tesztnapjuk lesz arra, hogy a lehető legjobban felkészítsék az új betontorpedót az új idényre, mely a Forma-1 történetének legmozgalmasabb szezonja lesz a maga 23 versenyével. A világbajnoki sorozat március 20-án startol majd el Bahreinben.

Részletek hamarosan…

Képgaléria

Videó

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!