Megerősítették: Jön az új Mercedes-motor Kanadában!

Fotó: Mercedes
2019 Monaco Grand Prix, Thursday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
A Mercedes Forma-1-es csapata megerősítette, a hétvégi Kanadai Nagydíjon beveti új fejlesztésű V6-os erőforrását, melyet a partnercsapatok, a Williams és a Racing Point is használhatnak majd.

A német gyártó riválisai már bevetették első motorfejlesztésüket a szezonban, Montrealban, az év egyik legmotorigényesebb helyszínén pedig Lewis Hamiltonék is extra lóerőkre számíthatnak.

„A Brixworth-ben dolgozó srácok hihetetlenül keményen dolgoztak, a motor felkészítése szempontjából nem volt könnyű az év eleje” – mondta a listavezető Hamilton.

„Habár az az előző években használt motor evolúciója, folyamatosan igyekszünk javítani rajta, és rengetegen dolgoznak ezért kőkeményen. Erre a versenyre mindig elhozzuk a második motorunkat, szóval lesznek új üzemmódok, egy kis javulás minden területen.”

„Kis lépések ezek. A legnagyobb különbség az, hogy ez egy vadonatúj és friss motor lesz, a régi erőforrásban pedig már hat verseny van.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!