Meghalt a Forma-1 doktora

84 esztendős korában elhunyt Professzor Sid Watkins, aki pályafutása során rendkívül sokat tett azért, hogy a Forma-1 biztonságos sporttá váljon.


84 esztendős korában elhunyt Professzor Sid Watkins, aki pályafutása során rendkívül sokat tett azért, hogy a Forma-1 biztonságos sporttá váljon.

A neves szakember 1978 és 2004 között töltötte be a Forma-1 doktora tisztséget, ez idő alatt pedig számos versenyző életét sikerült megmentenie. Sajnos voltak tragikus pillanatok is, olyan balesetek, melyeknél nem sokat tehetett: ezek közé tartozott 1994-ben Ayrton Senna elvesztése – a brazil köztudottan baráti kapcsolatot ápolt a professzorral.

Watkins nemcsak a versenypályán vállalt komoly szerepet, de az autósport biztonságáért is rendkívül sokat tett: szorosan együttműködött a Nemzetközi Automobil Szövetséggel, illetve annak korábbi elnökével, Max Mosley-val.

„Egy igazán nagy alakot veszített el az autósport a mai napon: Professzor Sid Watkinst” – nyilatkozta a McLaren elnöke, illetve korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis.

„Nem, ő nem egy versenyző volt, nem is egy mérnök, vagy tervező. Egy orvos, és vélhetően kijelenthetjük, többet tett bárkinél az évek során azért, hogy a Forma-1 olyan biztonságos legyen, mint manapság.”

„Sok versenyző, illetve volt versenyző köszönheti az életét az ő gondos és szakértői munkájának. De ami ennél is fontosabb, Sid egy rendkívül kedves barátom volt, és iszonyatosan fog hiányozni. Szeretném kifejezni a legőszintébb részvétemet özvegyének, Susannek, valamint családjának.”

Rubens Barrichello, aki az 1994-es imolai fekete hétvégén Ayrton Senna és Roland Ratzenberger tragikus halálának idején szintén súlyos balesetet szenvedett, a Twitteren így búcsúzott a professzortól: „Sid Watkins volt az, aki megmentette az életemet 1994-ben, Imolában. Nagyszerű ember volt, mindig boldog. Köszönök mindent, amit értünk, versenyzőkért tettél! Nyugodj békében!”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS