Meghalt Charlie Whiting, az F1 versenyigazgatója

Fotó: Hungaroring Media
Laurent Mekies, Charlie Whiting, Matteo Bonciani, press conference
Szörnyű hírrel kezdődik a 2019-es F1-es szezon: Charlie Whiting, a Forma-1 versenyigazgatója csütörtök reggel elhunyt Melbourne-ben.

Már megkezdte munkáját szerdán Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíj helyszínén Charlie Whiting – csütörtök reggel azonban szörnyű hirtelenséggel, 66 éves korában, tüdőembóliában elhunyt. 

A versenyigazgató 1977-ben kezdte karrierjét a Hesketh csapatnál, majd az 1980-as években a Brabhamnél dolgozott. Az FIA-hoz 1988-ban csatlakozott, a versenyigazgatói szerepet 1997-től látta el. 

„Óriási fájdalom volt, amikor megtudtam, hogy Charlie hirtelen elhunyt” – nyilatkozta Jean Todt, az FIA elnöke. „Nagyon sok éve ismertem Charlie Whitingot , ő egy nagyszerű versenyigazgató volt, a Forma-1 központi és utánozhatatlan alakja, aki ennek a fantasztikus sportnak megtestesítette az etikáját és szellemét.”

„A Forma-1 hűséges barátját és egy karizmatikus nagykövetét veszítette el Charlie személyében. Minden együttérzésem –  az FIA és a motorsport közössége nevében is mondhatom – a családjáé, a barátaié és azoké, akik imádják a Forma-1-et.”

Ross Brawnt, a Forma-1 sportigazgatóját is megdöbbentette a hír: nemcsak kollégáját, hanem barátját is elveszítette ma. 

„Ismertem Charlie-t egész motorsportos életemben. Szerelőként is együtt dolgoztunk, barátok lettünk, és annyi időt töltöttünk együtt a versenypályákon, szerte a világon… Óriási szomorúsággal töltött el, amikor meghallottam a tragikus híreket. Teljesen lesújtott. Hatalmas veszteség nem csak számomra, személyesen, hanem a Forma-1 egész családja számra, az FIA-nak és a motorsport egészének. Minden együttérzésem a családjáé.”

Amellett, hogy a Forma-1 volt az élete, Whiting amikor csak lehetett, családjával töltötte idejét: két gyermekével és feleségével. Charlie óriási űrt hagy maga mögött a Forma-1-ben.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS