Friss hírek

Meghosszabbíthatják az F1-es gyárbezárásokat

További hetekre zárva maradhatnak a Forma-1-es csapatok gyárai, hogy így tartsák kontroll alatt a költségeket a szezonkezdet előtt.

A koronavírus-járvány miatt a szezon első 8 versenyét halasztani vagy törölni kellett, és könnyen lehet, hogy az idény júniusban sem kezdődhet el.

Az elmaradó versenyeket a Forma-1 vezetősége nyáron pótolná, ennek érdekében pedig az augusztusra tervezett kötelező gyárbezárásokat előrehozták március-áprilisra, és 21 napra meghosszabbították.

Mivel azonban jó ideig nem kezdődhet még el a 2020-as szezon, a csapatok pedig rengeteg bevételtől esnek el az elmaradó futamok miatt, fontolgatják, hogy a gyárbezárásokat meghosszabbítják.

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke azt mondja, azért lenne ez jó ötlet, mert így sok pénzt spórolhatnának meg a csapatok.

„Lehetőség van meghosszabbítani a leállást” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak. „Az egyik döntés a költségek drasztikus csökkentéséhez a gyárbezárások kiterjesztése lehet.”

Vasseur azt mondja, nem kell elkapkodni a döntést, hiszen a jelenlegi periódus április végéig tart.

„Napról napra nagyjából olyan a helyzet, mint a nyári leállások idején, hiszen nem dolgozhatunk, kivéve persze a kommunikációt, és az én, valamint a csapat egyéb vezetőinek feladatait. De a technikai személyzet nem dolgozhat a következő három hétben, tehát április közepéig.”

„Remélem, hogy április közepén már jobban látjuk a helyzetet az év további részére vonatkozóan, és meg tudjuk hozni a döntéseket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!