Friss hírek

Mégis együtt folytathatja a Red Bull és a Renault

Amennyiben a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is áldását adja, az energiaital-gyárosok 2016-ban is folytathatják együttműködésüket jelenlegi motorpartnerükkel, a Renault-val.Amennyiben a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is áldását adja, az energiaital-gyárosok 2016-ban is folytathatják együttműködésüket jelenlegi motorpartnerükkel, a Renault-val – értesült az Autosport című angol szaklap.

Hirdetés
 

A felek viszonya az elmúlt két év sikertelenségei során olyannyira megromlott, hogy megállapodtak 2016 végéig szóló szerződésük felbontásában – a Red Bull ekkor még abban a hitben volt, hogy a következő idényben motorokat kaphat a Mercedestől.

Miután azonban a német gyártó végül visszakozott, a Ferrari nem akar versenyképes motort adni az istállónak, a Hondával való egyezséget pedig a McLaren vétózhatja meg, a Red Bull F1-es jövője komoly veszélybe került.

Gyakorlatilag mindenféle forgatókönyv szóba került már az energiaital-gyárosok jövő évi szereplése kapcsán, az Autosport legfrissebb információ szerint pedig most már ahhoz is közel áll a Red Bull és a Renault, hogy legalább a 2016-os idényben még folytassa az együttműködést.

A Renault-hoz kapcsolható szponzorok, így az Infiniti és a Total a Red Bull jövő évi autóján is megjelennek majd, a két vállalat pedig egyelőre még nagyjából kétszer annyi pénzt fizet az istállónak, mint amennyiben a Renault V6-os motorjai kerülnek.

Azt még nem tudni, hogy a Red Bull milyen formában használhatja majd a Renault motorjait: könnyen elképzelhető, hogy márkajelzés nélkül kerülnek azok bele az RB12-es versenyautókba.

Az Autosport azt írja, az új szerződés lassan körvonalazódik, ám végleges döntés még nem született, Dietrich Mateschitz ugyanis nem adta áldását az üzletre.

„A nagyfőnök még nem döntött arról, hogy a Red Bull marad-e az F1-ben, vagy sem – ez még mindig a levegőben lóg” – idézi a brit szaklap egy magát megnevezni nem kívánó forrását.

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, a Renault nemrég 11-et felhasznált a rendelkezésére álló 12 motorfejlesztési zsetonból, új erőforrását pedig a Red Bull a hétvégi Brazil Nagydíjon már használja is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!