Mégis mi történt Tsunodával a Holland Nagydíjon? - F1VILÁG.HU

Mégis mi történt Tsunodával a Holland Nagydíjon?

Furcsa események sorozatával ért véget Yuki Tsunoda futama a Forma-1-es Holland Nagydíjon, miután érzése szerint rosszul rögzítették az egyik kerekét. A csapata ennek ellenére kérte, hogy folytassa a versenyt.

Yuki Tsunoda a tizedik helyen autózott a Holland Nagydíj 42. körében, amikor kemény gumikért a bokszba hajtott. A pályára visszatérve azonnal problémát jelzett a csapatának, ugyanis azt érezte, valamelyik kerekét nem rögzítették megfelelően. A csapat előbb megállásra kérte őt, majd némi tanakodást követően arra utasították a fiatal japánt, hogy folytassa a versenyt. Tsunoda a kör végén ismét bokszba hajtott, ahonnan egy újabb szett abronccsal küldték vissza a pályára. A japán másodjára is problémát jelzett az AlphaTauri felé, ám újabb kört már nem tudott teljesíteni, így a pálya szélén leparkolva virtuális biztonsági autós fázist idézett elő.

Az AlphaTauri járműteljesítményért felelős vezető mérnöke elárulta, a problémát jelenleg is vizsgálja a csapat.

A bokszkiállást követően valamilyen furcsa érzetről számolt be az autó hátulja felől. Ismét kihívtuk kerékcserére, ami után azonnal megállt az autója. Ezt jelenleg is vizsgáljuk” – fogalmazott Claudio Balestri.

Tsunoda a futamot követően az alábbi szavakkal idézte fel a történteket.

„Számomra egyértelmű volt, különösen az autó hátulja felől éreztem valamit. Ezért mondta a mérnököm, hogy álljak meg. Az újabb kerékcsere után ugyanez történt. Először azt hittem, hogy a kemény gumik miatt kipörögnek az abroncsok, de határozottan azt éreztem, hogy valami nem stimmel ott hátul” – magyarázta a japán, akinek egyáltalán nem volt könnyű dolga az autó kordában tartásával.

„Mintha egyenesben drifteltem volna. Egyenesben kellett ellenkormányoznom” – tette hozzá.

Tsunoda számára ezzel egy ígéretes futam ért véget. Az időmérő edzésen a csapattársát, Pierre Gaslyt legyőzve a kilencedik rajthelyet szerezte meg, a futamon pedig tíz másodperccel vezetett előtte, amikor utolérte a műszaki probléma.

Frissítés: Az FIA felügyelői megrovásban részesítették a pilótát, miután Tsunoda meglazított biztonsági övvel hajtott vissza a bokszba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!