Megkapta az FIA áldását a Toro Rosso-Ferrari

Zöld utat adott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Toro Rosso Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy 2016-ban a Ferrari idei erőforrásait használja.


Zöld utat adott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Toro Rosso Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy 2016-ban a Ferrari idei erőforrásait használja.

A faenzai kiscsapat a hírek szerint már hetekkel ezelőtt megállapodott az olasz gyártóval, a szerződést azonban csak akkor tudták véglegesíteni, amikor a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz elhatározta, nem vonja ki csapatait a Forma-1-ből.

Míg a Red Bull jövőre várhatóan a Renault jelöletlen motorjait használja majd, addig a Toro Rosso a Ferrari 2015-ös aggregátjaival száll harcba – emiatt pedig a szabályok megváltoztatására is szükség volt.

A Motorsport Világtanács (WMSC) szerdai ülésén azonban a felek megállapodtak abban, hogy a jövő évtől kezdődően egy évvel korábbi motorspecifikációkat is lehet használni – és a Ferrari elláthat egy negyedik csapatot is erőforrásaival.

„Az előző idényre homologizált erőforrásokat mostantól újra lehet homologizálni. Korábban egy gyártó csak egyféle motorspecifikációt szállíthatott csapatainak” – áll az FIA által kiadott közleményben.

„A Motorsport Világtanács elfogadta azt is, hogy az FIA megegyezett a Ferrarival, miszerint az egy negyedik csapatot elláthat 2015-ös specifikációjú motorjával 2016-ban.”

A Toro Rosso egyelőre nem jelentette be hivatalosan, hogy az olaszok motorját használja a következő idényben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!