Toszkán Nagydíj

Megkezdődött a harc a rajtszámokért

Felvette a kapcsolatot a Forma-1-es versenyzőkkel a sportágat irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy azok kiválasszák jövő évtől kezdve használatos rajtszámaikat.


Felvette a kapcsolatot a Forma-1-es versenyzőkkel a sportágat irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy azok kiválasszák jövő évtől kezdve használatos rajtszámaikat.

A Motorsport Világtanács (WMSC) hétfőn hagyta jóvá azt a szabálymódosítási javaslatot, miszerint a versenyzők a 2014-es idénytől kezdődően állandó rajtszámokkal versenyezzenek a Forma-1-ben.

Az újítás már bele is került a Sportszabályzatba, a versenyzőknek pedig most Sebastian Vettel kivételével – hiszen világbajnokként őt illeti az 1-es – ki kell választaniuk saját rajtszámaikat.

Az FIA kommunikációs vezetője, Matteo Bonciani az AUTOSPORT-nak megerősítette, ha két versenyző is ugyanazt a rajtszámot választja, a bajnoki tabellán idén elért eredményeik alapján döntik el, kié lehet majd az adott rajtszám.

A sportot irányító testület azt szeretné, ha maguk a versenyzők, nem pedig a csapatok döntenének ebben a kérdésben, éppen ezért az illetékesek közvetlenül velük vették fel a kapcsolatot.

Néhány versenyző már ki is fejezte szándékát a rajtszámokra vonatkozóan: Nico Rosberg például a hatossal, az ötössel, vagy a kilencessel szeretne rajthoz állni. Édesapja, Keke 1982-ben a hatos rajtszámú versenyautóval lett világbajnok.

A Force India újonnan szerződtetett versenyzője, Sergio Pérez csütörtökön elárulta, szíve szerint ő a 11-est választaná, hiszen ezt a rajtszámot használta gokartos éveiben, illetve első GP2-es szezonjában is.

A Sportszabályzat szerint egyébként a rajtszámokat nemcsak a versenyautók elejére, de a pilóták sisakjára is jól látható helyre fel kell helyezni majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS