Meglepetés: Már idén visszatérhet a Marussia!

Kifizette a nevezési díjat 2015-re, így meglepetésszerű visszatérést produkálhat a Marussia Forma-1-es csapata!


Kifizette a nevezési díjat 2015-re, így meglepetésszerű visszatérést produkálhat a Marussia Forma-1-es csapata!

Az AUTOSPORT című angol szaklap úgy tudja, a tavaly év végén felszámolás alá került istálló eredményes egyeztetéseket folytatott esetleges jövőbeli befektetőkkel, sőt, a csapat már át is utalta az idei nevezési díjat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) számlájára.

A Marussia csődbiztosai szerdán azt mondták, ígéretesek a hosszú távú tervek, így jó esély van a csapat megmentésére.

„A csődbiztosok kinevezése óta számos féllel tárgyalások folytak annak érdekében, hogy hosszú távú megoldás szülessen a csapat számára” – áll a kiadott közleményben.

„Meg tudjuk erősíteni, hogy az egyeztetések tovább folytatódnak egy hosszabb távú megoldás érdekében azért, hogy az üzlet megmeneküljön, a csapat pedig 2015-ben részt vegyen a bajnokságban.”

Habár a nevezési díjat befizették a Marussia nevében, a csapatnak nem lesz könnyű dolga, ha ott akar lenni a melbourne-i idénynyitón.

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja jövő csütörtökön ülésezik majd, itt születhet döntés arról, hogy engedélyezik-e az istálló számára azt, hogy tavalyi autójával álljon rajthoz 2015-ben.

A királykategória csapatai korábban jelezték, hajlandóak volnának így segíteni a Marussiát, ha ezzel a csapat a Forma-1-ben tudna maradni. Néhány kisebb csapat mindazonáltal nem túl lelkes az ötlet miatt, hiszen a Marussia visszatérésével komoly pénzektől esnének el a kereskedelmi jogokból befolyó összeg elosztása miatt.

Azt egyelőre nem tudni, kik azok a befektetők, akik megmenthetik a csapatot, de az egyre biztosabbnak tűnik, hogy a korábban szóba hozott McLarennek nincs köze mindehhez.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!