Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Meglepő fejlesztésekkel készül a Ferrari

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene elhintette, a bajnokság soron következő versenyein meglepetésszerű fejlesztésekkel rukkolhat elő a patinás olasz istálló.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene elhintette, a bajnokság soron következő versenyein meglepetésszerű fejlesztésekkel rukkolhat elő a patinás olasz istálló.

Bár a szezon biztatóan indult a Ferrari számára, a bajnokság eddig eltelt futamain nem sikerült nyernie a csapatnak – Maurizio Arrivabene csapatfőnök azonban még nem mondott le a világbajnoki címről.

A szakember elmondása szerint gőzerővel dolgoznak azon, hogy tovább javítsanak az SF16-H kódjelű versenyautón, és hamarosan lesznek meglepetések a fejlesztések terén is.

„Pontos dátumokat nem fogok mondani, de azt elárulhatom, hogy a mérnökeink nem alszanak” – mondta a szakember.

„Lesznek meglepetések – mert a kasztnin dolgozó szakembereink még kevesebbet alszanak.”

Arrivabene úgy érzi, a Ferrarinak bőven van még esélye a bajnoki címre, már csak azért is, mert a Mercedes párosa, Lewis Hamilton és Nico Rosberg elkezdenek majd pontokat rabolni egymástól.

„Nemcsak a futamgyőzelmek száma dönt – hanem az is, hogy miképp tudunk nyomást gyakorolni az előttünk lévőkre. Azt is számításba kell vennünk, hogy Rosberg és Hamilton pontokat vesznek majd el egymástól. Amúgy nehéz dolgunk lenne.”

„A bajnokság hosszú, és volt pár balszerencsés napunk – nekik viszont csak egyszer alakult rosszul a helyzet. Ha viszont megtörténik, könnyű felzárkózni a ponttáblázaton. Hinnünk kell benne, pozitívan kell hozzáállnunk.”

„Kanadában sem voltunk messze a Mercedestől. Bakuban úgy tűnt, rossz formában vagyunk, de aztán mégis dobogóra álltunk. Engem nem zavarna, ha csak 1 győzelemmel lennénk bajnokok, ahogy azt Keke Rosberg is tette.”

Arra a kérdésre, hogy Hamilton esetleg a Ferrari malmára hajthatja-e a vizet a Rosbergre való felzárkózást tekintve, Arrivabene így válaszolt: „Miért ne?”

„A tökéletes az lenne, ha egyfajta szövetségesünk lenne, de aztán természetesen ő válna a legfőbb ellenféllé. Még 13 verseny hátravan, a szezon rettentő hosszú.”

MI OTT LESZÜNK AZ OSZTRÁK NAGYDÍJON IS – NE MARADJON LE SEMMIRŐL!

Az F1Világ.hu csapata jelen lesz a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon is! Exkluzív információkért látogassa meg az F1Világ Facebook-oldalát, vagy kövesse kollégánkat, Godina Zsoltot a közösségi oldalon!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!