Meglepő, Ricciardo melyik versenyére a legbüszkébb - F1VILÁG.HU

Meglepő, Ricciardo melyik versenyére a legbüszkébb

HIRDETÉS
Meglepő módon a Belga Nagydíjat emelte ki a 2019-es szezon fénypontjaként Daniel Ricciardo – pedig a Renault versenyzője csak a 14. helyen ért célba Spában.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19.
Belgian Grand Prix, Friday 30th August 2019. Spa-Francorchamps, Belgium.

A többszörös futamgyőztes a Red Bull csapatától szerződött át a Renault-hoz 2019-re, a francia istállóval viszont nem tudott jó eredményeket elérni. Ricciardo legjobb eredménye egy 4. hely volt Olaszországban, ám elmondása szerint nem ekkor nyújtotta a legjobb teljesítményt. Az ausztrál versenyző a Belga Nagydíjat emelte ki.

„Nem a legnyilvánvalóbb versenyeket fogom most említeni – hiszen az eredmények azt diktálnák, hogy Monzát, vagy Kanadát hozzam szóba. Mindenki bámulni fog rám, hogy ’Spa? Mi történt ott? Sehol sem voltál!’”

„De mégiscsak egy olyan verseny volt, amihez talán a körülmények is hozzájárultak [Anthoine Hubert F2-es versenyző halála], az 1-es kanyarban belém jöttek, és nagyon megsérült a padlólemezem is.”

„Hogy őszinte legyek, utána ijesztő volt vezetni az autót. Sokkal kevesebb volt a leszorítóerő. Az egész versenyen talán ha fél tucatszor vettem padlóval az Eau Rouge-t. Szóval ez alapján el lehet képzelni, mennyire volt ijesztő…”

„Nagyon elégedett voltam azzal, ahogy vezettem, és végül sehol sem végeztem, talán 14. lettem. De ami engem illet, úgy érzem, egyik legjobb vezetésemet produkáltam ott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!