Megmenekül a gokartpálya, ahol Schumacherék bontogatták szárnyaikat - F1VILÁG.HU

Megmenekül a gokartpálya, ahol Schumacherék bontogatták szárnyaikat

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóhírek szerint mégsem bontják le azt a gokartpályát, ahol annak idején Michael Schumacher és Ralf Schumacher bontogatták szárnyaikat.
2003 French Grand Prix
Magny Cours, France. 4th - 6th July 2003
Podium - Ralf Schumacher (Williams BMW) gets a champagne shower from thrid-placed brother Michael (Ferrari) as Juan Pablo Montoya (Williams BMW) celebrates another second place.
World Copyright: Michael Cooper/LAT Photographic
ref: 35mm Image 03 FRA 02

A kerpeni gokartpálya ledózerolásával kapcsolatban néhány éve érkeztek először hírek, miután a helyi RWE barnaszénkitermelő vállalat épp azon a részen kívánt terjeszkedni, ennek megfelelően pedig fel is vásárolta a környező területeket.

A kölni Express című lap mindazonáltal a minap arról számolt be, bekövetkezett a sokak által remélt váratlan fordulat: az RWE módosított a terveken, és végül nem veszi igénybe azt a területet, ahol a kerpeni gokartpálya is fekszik.

A pálya elnöke, Michael Schumacher személyes barátja, Gerhard Noack mindenesetre egyelőre óvatosan fogalmazott: „Amíg hivatalosan meg nem erősíti az RWE, addig nem kommentálom a hírt. De természetesen örülni fogunk annak, ha valóban így lesz.”

A kerpeni gokartpálya 1980-ban épült, és itt dolgoztak a Schumacher-fivérek szülei is. Michael és Ralf gyermekkorukban rengeteg időt töltöttek itt, és itt tanulhatták meg a versenyzés alapjait is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!