Friss hírek

Megmenekült a gokartpálya, ahol Schumacher is bontogatta szárnyait

Felújítják azt a gokartpályát, ahol annak idején, még kisgyerekként Michael Schumacher is a szárnyait bontogatta. A kerpeni létesítmény a jövőben akár világbajnoki versenyeknek is otthont adhat.

Az Erftlandrin jövője még 2016-ban került veszélybe, amikor az RWE nevű energetikai vállalat felvásárolta a pálya közelében fekvő területeket.

2018 januárjában úgy tűnt, a pályát a földdel teszik egyenlővé, két évvel később azonban az RWE végül a környezetvédők tiltakozása után úgy döntött, változtat a tervein.

Hirdetés
 

Mivel az energetikai vállalat továbbra is tulajdonosa maradt a területnek, a pálya jövője továbbra is kétséges maradt, a menedzsmentnek azonban végül sikerült megállapodnia a céggel egy bérleti szerződés keretében.

A pályát pedig hamarosan felújítják, és a jövőben akár világbajnoki versenyeket is tarthatnak rajta. Építenek továbbá egy új aszfaltcsíkot is elektromos gokartok számára.

Gerhard Noack, a helyi gokartklub elnöke a Kölner Expressnek azt mondta, 10 évre állapodtak meg az RWE-vel.

„10 évre kötöttünk bérleti szerződést az RWE-vel, illetve egy további 5 évre szóló opcióról állapodtunk meg, az eladásból befolyt pénzt pedig a szükséges felújításba fektethetjük” – mondta Noack.

„Új burkolatot kapnak a bekötőutak és a pálya is, valamint új kerékvetőket és dupla kerítést építünk, hogy nemzetközi versenyeket is meg tudjunk tartani, például világbajnoki futamokat, Európa-bajnoki versenyeket, vagy WSK rendezvényeket.”

Schumacher 2001-ben maga is részt vett egyébként az Erftlandringen megtartott utolsó világbajnoki futamon, és számos, szárnyait bontogató tehetség ellen mérkőzött meg. Köztük volt Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Vitantonio Liuzzi is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!