Megmosolyogtató, hogy miért indulhat vizsgálat Hamilton ellen - F1VILÁG.HU

Megmosolyogtató, hogy miért indulhat vizsgálat Hamilton ellen

HIRDETÉS
Vizsgálat indulhat a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton ellen egy meglehetősen ártalmatlan cselekmény miatt, amit a brit pilóta közvetlenül a Spanyol Nagydíjat követően hajtott, vagy hajthatott végre, megszegve ezzel a parc ferme szabályait.
2022 Miami Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A barcelonai versenyt követően ugyanis a közösségi oldalakon terjedni kezdett egy fotó, melyen az látszik, hogy a Mercedes versenyzője a futam után Sergio Perez versenyautójának hátuljánál látható, és nem egyértelmű, hogy megérinti-e a mexikói Red Bullját. Nem sokkal később egy videófelvétel is felkerült az internetre, amin már az látszik, ahogy Hamilton a Red Bull autója mögött próbál elhaladni, ám ezen a felvételen sem egyértelmű, hogy vajon hozzáért-e az RB18-ashoz.

Hamilton egyébként a leintés után egy rutinszerű doppingvizsgálatra volt hivatalos, ezért a pálya orvosi központjába kellett mennie. Az említett felvételek ezt követően készülhettek. A történet azért érdekes, mert a tavalyi Brazil Nagydíjon Max Verstappent 50 ezer dolláros pénzbírsággal sújtották, miután hozzáért Hamilton versenyautójának hátuljához. Akkor ráadásul érdekes színezetet adott a történetnek, hogy a Mercedes versenygépének hátsó szárnya épp akkor nem ment át a kötelező gépátvételen.

A Motorsport.com rákérdezett az FIA-nál Hamilton esetére, egyelőre azonban még nem érkezett válasz a szövetség részéről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!