Megmutatjuk, hogyan zajlott a tehetséges pilótanő F1-es tesztje a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Megmutatjuk, hogyan zajlott a tehetséges pilótanő F1-es tesztje a Hungaroringen

2018 óta először kapott lehetőséget egy női autóversenyző arra, hogy Forma-1-es versenyautóval körözzön: az Aston Martin csapata Jessica Hawkinsnak adott lehetőséget, aki az elmúlt években a W Series nevű sorozatban versenyzett.

A 28 esztendős pilótanő évek óta tagja már az Aston Martin csapatának, az első F1-es tesztlehetőségre pedig jó ideje készült már. Hawkins a brit istálló 2021-es autóját vezethette, a különleges alkalomra pedig múlt csütörtökön, a Hungaroringen került sor, ahol összesen 26 kört tudott megtenni. A teszt után természetesen madarat lehetett volna fogatni vele – azt mondja, most érett be az elmúlt bő két évtized kemény munkájának gyümölcse.

„Mit is mondhatnék… Lenyűgöző, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget. Hogy őszinte legyek, nem tudtam, mire számítsak, de majdnem eldobtam az agyamat! Sok évet voltam kénytelen eltölteni versenyzés nélkül büdzsé hiányában, mert hihetetlenül nehéz pénzt előteremteni a versenyzéshez, de ez a 20-25 kör minden vért, verítéket és könnyet megért” – mondta szemmel látható boldogsággal a tapasztalt pilótanő.

Hawkins mellett a csapat teszt- és tartalékversenyzője, Felipe Drugovich is körözött a Hungaroringen, a pilótanő pedig azt mondja, csupán a tempósabb kanyarokban maradt el a brazil pilótától.

„Azt hiszem, mindenki elégedett volt a köridőkkel, amiket futottam. A lassabb kanyarokban azonos szinten voltunk, talán az összes időt két kanyarban veszítettem el. De számítottam rá, hogy a tempós kanyarokban lemaradásban leszek, mert azok óriási ugrást jelentenek ahhoz képest, ahonnan én jövök.”

Hawkins hozzátette, örökké emlékezetes marad számára ez a nap: „Azonnal felhívtam az édesanyámat, aki nagyon büszke rám. Ami édesapámat illeti, szerintem ez élete legszebb napja, mint ahogy nekem is. Olyasvalami ez, amit örökké a szívemben őrzök majd, és biztos vagyok benne, hogy ő is.”

„Egy Forma-1-es autó gyorsulásához és fékerejéhez semmi sem mérhető, az adatokat látva pedig igazán büszke vagyok a teljesítményemre. Egy álmom vált valóra azzal, hogy vezethettem az AMR21-est.”

„Nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit elvégeztem, és nagyon hálás vagyok azokért, akik dolgoztak ezen a gyárban, és itt, a versenypályán is. Szóval köszönöm mindenkinek. És ez nem a vége, ez még csak a kezdet! Tovább fogom nyomni, szeretnék más nőket is inspirálni, és tudatni velük, hogy követniük kell az álmaikat, nem számít, mik azok.”

A tehetséges pilótanő 2024-ben az F1 Academy sorozatban versenyez majd az Aston Martinnal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!