Megmutatta 2016-os autóját a Williams!

A Forma-1-es mezőny tagjai közül elsőként a Williams csapata mutatta meg a nagyközönségnek 2016-os versenyautóját. A brit istálló célja az idei évben nem más, mint a futamgyőzelem.A Forma-1-es mezőny tagjai közül elsőként a Williams csapata mutatta meg a nagyközönségnek 2016-os versenyautóját.

A patinás brit istálló péntek délelőtt tette közzé az első fotókat vadonatúj, FW38-as modelljéről.

A Williams tavaly harmadikként zárta a konstruktőri bajnokságot, a csapat célja pedig idén az, hogy közelebb kerüljön a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

„A Williams elkezdte bebetonozni magát az élmezőnybe azok után, hogy az elmúlt két évben harmadikként zárta a bajnokságot” – mondta Frank Williams.

„Ez óriási eredmény a csapat rendelkezésére álló forrásokat figyelembe véve. Már az is nagy kihívást jelent, hogy ezen a szinten maradjunk, a mi célunk viszont az, hogy tovább fejlődjünk, mert csak a győzelemmel leszünk elégedettek.”

Az istálló az idei évre sem változtatott felállásán, a Williams a Felipe Massa – Valtteri Bottas kettőssel várja a bajnokságot.

„Egy nagyon stabil csapattal vágunk neki a 2016-os idénynek, Felipe és Valtteri már sorozatban harmadszor alkotják versenyzőpárosunkat. Remekül tudnak együtt dolgozni, és mindketten híresen következetességükről és gyorsaságukról.”

A Williams új autója értelemszerűen a tavalyi modell továbbfejlesztett változata, noha a csapatnál azt mondják, az idei modell jelentősen eltér a tavalyitól.

Ma egyébként a Ferrari csapata is lerántja a leplet 2016-os autójáról.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!