Megmutatta 2022-es autóját a Haas F1-es csapata - F1VILÁG.HU

Megmutatta 2022-es autóját a Haas F1-es csapata

HIRDETÉS
A Forma-1 csapatai közül először a Haas csapata mutatta meg a nagyközönségnek 2022-es versenyautóját – legalábbis annak fényezését.
Haas VF-22

Az amerikai istálló hetedik szezonját kezdi meg hamarosan a száguldó cirkuszban, és idén változatlan felállással, a Mick Schumaher – Nikita Mazepin kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek. A Haas tavaly pont nélkül zárta a bajnokságot, 2021-es autóját ugyanis szinte egyáltalán nem fejlesztette, hogy minden erejével az új versenyautóra fókuszálhasson.

A csapat 2022-es modellje a VF-22-es kódjelet viseli majd, az autóban pedig idén is a Ferrari V6-os erőforrása dübörög. A Haas ugyanakkor az elmúlt időszakban még szorosabbra fűzte együttműködését a maranellói istállóval, sőt, a Ferrari központjához közel egy külön létesítményt is felépítettek az amerikai csapatnak.

A pénteki internetes bemutató alkalmával valójában csak néhány számítógépes grafikát mutattak meg az új versenyautóról, leginkább annak idei fényezéséről, a versenygépet teljes valójában a február 23-án kezdődő első barcelonai teszten láthatja majd a nagyérdemű. A katalán ringen 3 napon át dolgozhat majd az F1-es mezőny, majd március közepén újabb 3 tesztnap áll rendelkezésükre a szezonnyitónak is otthont adó Bahreinben.

„Izgalmas megérkezni arra a pontra, amikor már tudjuk, hogy a VF-22-es hamarosan a pályán lesz” – mondta Günther Steiner csapatfőnök.

„Mindannyian tudjuk, mire képes a csapat, bizonyítottuk már a múltban. És meggyőződésem, hogy ezzel az új autóval ismét meg tudjuk mutatni, hogy képesek vagyunk jól szerepelni a hétvégéken. Elképesztő erőfeszítéseket tett mindenki, most pedig a szórakoztató rész következik, amikor végre pályára vihetjük az autót, és tesztelhetünk minden összetevőt. A tavalyi év hosszú volt, de biztos vagyok benne, hogy 2022-ben ismét ott leszünk a sűrűjében a VF-22-essel.”

Fotók az új autóról:

Részletek hamarosan…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!