Megmutatta 2022-es F1-es autóját az Aston Martin! - F1VILÁG.HU

Megmutatta 2022-es F1-es autóját az Aston Martin!

HIRDETÉS
Csütörtökön tartotta 2022-es autóbemutatóját az Aston Martin Forma-1-es csapata. A silverstone-i istálló tavaly nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, ám végül nem sikerült jó eredménnyel zárni az évet. Idén mindenképp javítanának, az új technikai szabályok pedig nagy lehetőséget jelentenek számukra is.
Aston Martin AMR22

A 2022-es idényre teljesen megváltoztak a Forma-1 szabályai, ennek köszönhetően pedig természetesen a versenyautók is radikális változásokon mentek keresztül: a talajhatás került a fókuszpontba, a cél pedig, hogy a versenyautók szorosabban tudják követni egymást, ezáltal pedig szorosabb versenyzést és több előzést lássunk a futamokon.

A Haas és a Red Bull után csütörtökön az Aston Martin is megtartotta idei autóbemutatóját: a csapat az AMR22-es kódjelű versenygéppel vág majd neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek. Bár Otmar Szafnauer csapatfőnök nemrégiben távozott az istállótól, a versenyzőpáros változatlan maradt.

Az Aston Martinn a Sebastian Vettel – Lance Stroll kettőssel várja az új idényt, és természetesen ők is nagyon bíznak abban, hogy az istálló új versenyautójával jó eredményekre lesznek majd képesek.

Az autóbemutatón Lawrence Stroll, a csapat tulajdonosa szólalt fel először. Az üzletember első körben az Aston Martin jelenlévő utcai autóiról ejtett néhány szót, majd  beszélt arról is, milyen fontos lépés volt a brit autógyártó számára az, hogy 2021-ben gyári csapatként állhattak rajthoz a királykategóriában.

„Nyerni akarunk! Tudjuk, hogy a győzelem nem könnyű a Forma-1-ben. Ezért is vagyunk egy 5 éves terven. El akarunk jutni a csúcsra. Ahhoz, hogy nyerjünk, mindennek a helyén kell lennie” – mondta Stroll.

Azt már a bemutató napján leszögezte a csapat, a Red Bull-lal ellentétben ők valódi F1-es autójukat mutatják meg, ez pedig a közzétett fotókon is nyilvánvaló: az AMR22-es kódjelű modellel a csapat próbálta a lehető legjobban kiaknázni az új, 2022-es szabályokban rejlő lehetőségeket. Elég csak egy pillantást vetni az autó oldalsó, radikálisnak mondható légbeömlőire. Szintén szembeötlő a kocsiszekrények melletti alávágás, mint ahogy azt is láthatjuk, hogy ezen a versenyautón már egy működőképes DRS-rendszer is helyet kapott.

„Azt gondolom, mindig izgalmas, amikor ilyen mértékben változnak a szabályok” – mondta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. „Nem sűrűn fordul elő ilyesmi, szóval versenyzőként az ember mindig kíváncsibban tér vissza a téli szünetről.”

„Számomra ez egy 2 éves projekt komoly ambíciókkal. És ezt látom mindenben, ami körülöttem történik, főleg az erőforrásokba és a létesítményekbe történő beruházásokon. Nagyon sok jó dolog történik az Aston Martin F1-es csapatánál, és biztos vagyok benne, hogy látjuk is a fejlődést idén minden területen.”

Lance Stroll, a csapattárs hozzátette: „Voltak küszködéseink tavaly, de voltak erős versenyeink is. Senki sem tudja még, hogy is állnak az erőviszonyok, ami mindenki számára izgalmas, főleg a rajongóknak. De hisszük, hogy 2022-ben erősebbek leszünk.”

Hirdetés

A csapat február 23-án, az első kollektív teszten kezdi majd meg a felkészülést az új idényre, az új autót viszont már pénteken bejáratják Silverstone-ban. A Forma-1-es világbajnoki sorozat március 20-án rajtol el a Bahreini Nagydíjjal.

Fotógaléria

Videó

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!