Megmutatta új Forma-1-es autóját az AlphaTauri

Hétfőn, egy internetes prezentáció keretében hullt le a lepel az AlphaTauri Forma-1-es csapatának 2022-es versenyautójáról. Az olasz istálló idén szeretne még feljebb lépni a középmezőnyben, az új érára pedig óriási lehetőségként tekint.

A korábban Scuderia Toro Rosso néven szereplő csapat 2020 óta használja az AlphaTauri nevet a Forma-1-ben, tavaly pedig a 6. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt a Pierre Gasly – Yuki Tsunoda kettőssel.

A feenzai kiscsapat versenyzői felállásán nem változtatott az idei évre, autója viszont természetesen a Forma-1 új szabályai miatt drasztikusan átalakult. Az AlphaTauri a japán gyártó kivonulása után is a Honda erőforrásait használja az F1-ben, a cél pedig természetesen idén is a rendszeres pontszerzés, illetve a dobogós helyek minél többszöri elérése lesz.

Hirdetés
 

Gasly révén a csapat tavaly, Bakuban egyszer felállhatott a dobogóra, a francia versenyző pedig pazar teljesítményt nyújtva a 9. helyen zárta az egyéni pontversenyt. Csapattársa, Tsunoda számára hullámzóan alakult az első Forma-1-es idény, a Red Bull és az AlphaTauri azonban 2022-re is bizalmat szavazott neki.

A ma bemutatott új, AT03-as kódjelű versenyautó természetesen semmiben sem hasonlít elődjére, az AT02-esre, hiszen az F1 új érába lépett a teljesen átalakult technikai szabályokkal.

„Az új szabályok miatt óriási mértékben változott az autó az idei évre, a kinézet és a tervezés teljesen más, szóval a csapatnak tiszta lappal kellett indulnia” – mondta Pierre Gasly. „Addig nem fogjuk tudni az AT03-as igazi teljesítményét, amíg pályára nem gurulunk a barcelonai teszteken, de nagyszerűen néz ki, és izgatottan várom már az új idényt.”

A második F1-es szezonjára készülő Yuki Tsunoda hozzátette: „Tényleg remekül néz ki! A pályán persze még nem láttuk az autót, de az új forma és tervezés elég király, és szerintem a kinézet is jól passzol.”

Képgaléria

Videó

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!