Friss hírek

Megmutatta vadonatúj F1-es autóját a McLaren!

Megtartotta 2023-as Forma-1-es versenyautójának bemutatóját a McLaren csapata. A wokingi gárda idén már az élcsapatokkal csatázna a száguldó cirkuszban.

A patinás brit istálló utoljára 2008-ban szerzett világbajnoki címet az F1-ben, akkor Lewis Hamilton vezette győzelemre a csapatot, az azóta eltelt 14 évben pedig a McLaren a poklot is megjárta. Az elmúlt években viszont folyamatos „építkezés” zajlott a wokingi gárda háza táján, a cél pedig természetesen az, hogy mihamarabb újra vb-címet ünnepeljenek. A McLaren az idei évre versenyzőpárosan is változtatott: Lando Norris ugyan maradt a csapatnál, Daniel Ricciardo azonban távozott, az ő helyére egy fiatal újoncot, Oscar Piastrit szerződtette a csapat. 

A McLaren hétfőn, Wokingban tartotta 2023-as autójának bemutatóját. Azt egy ideje már tudni lehet, hogy az idei modell az MCL60-as kódjelet viseli majd, idén ugyanis 60 éve, hogy Bruce McLaren megalapította a nagynevű istállót. A prezentáció is ezen évforduló jegyében telt, a csapat egy kisfilmmel emlékezett meg az 1970-ben elhunyt alapítóról. Ezt követően természetesen a színpadra szólították a csapat két pilótáját, Norrist és Piastrit, akik érthető módon alig várják már, hogy megkezdődjön a 2023-as F1-es idény. A versenyzők után a vezérkar következett: Zak Brown vezérigazgatót, valamint az újonnan kinevezett csapatfőnököt, Andrea Stellát hívták színpadra. Utóbbi szakember köszönetet mondott annak a mintegy 700 szakembernek, akik gőzerővel dolgoztak az elmúlt hónapokban azért, hogy a McLaren versenyképes autóval állhasson rajthoz 2023-ban, külön kiemelve James Key technikai igazgatót.

Hirdetés
 

„A tavalyi teljesítményünket kiértékelve több területet is találtunk, melyekben volt még lehetőség” – mondta Andrea Stella csapatfőnök. „Az F1-ben minden az aerodinamikáról szól, ez nem titok, de vannak még területek, például a gumikkal való interakció, melyeken volt még tenni való, és ezt el is végeztük a télen.”

„Vannak még olyan területei az autónak, melyeken javítani fogunk a szezon korai szakaszában. Szóval elégedettek vagyunk a most bemutatott specifikációjú autóval, de nem teljese. Viszont optimisták azzal kapcsolatban, hogy meg tudjuk tenni hamarosan a következő lépést.”

Stella hozzátette, azt lehetetlen megmondani, milyen helyet fognak elfoglalni a mezőnyben, hiszen egyelőre fogalmuk sincs, a riválisok mivel állnak elő.”

„Mindig nehéz lefordítani az erősorrendre azt, amit a télen látunk a fejlesztések kapcsán. Ahogy mondtam, elégedett vagyunk az autó fejlesztésével a legtöbb területen, de van néhány olyan terület is, melyeket egy kicsit későn vettünk észre a fejlesztések során – van néhány erős irányvonal. Szóval nem feltétlenül használtuk ki ezt az irányvonalat rövid távon. Ezért van az, hogy a szezonkezdet után érkező fejlesztésekről beszélek.”

A 2023-as versenygép amellett, hogy természetesen a tavalyi modell logikus továbbfejlesztése, számos újítást is felvonultat, melyek már első ránézésre is szembetűnőek. Az MCL60-asban is a Mercedes V6-os erőforrása dübörög majd a szezon során, a tavaly a konstruktőri 5. helyen végző istálló pedig idén már szeretne egyre többször beleszólni a topcsapatok küzdelmébe.

Fotógaléria

CNE22243-EditCNE22219-EditCNE22252-EditCNE22274-EditCNE22281-EditCNE22312-EditCNE22315-EditFront-High-FinalFront34-FinalFront34-Tease-FinalRear34-FinalSide-Final-2Fo3Oe5DXwAMzIzjFo3OfTPXwAEtSh0Fo3Oh-EXwAsucBLFo3OhoWXwAQlY2Q-2Fo3OiWoXwAU1N2mFo3OivlX0AAV2Qf

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Megmutatta vadonatúj F1-es autóját a McLaren!
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!