Megoldotta a téli motorhibákat a Mercedes - F1VILÁG.HU

Megoldotta a téli motorhibákat a Mercedes

HIRDETÉS
Számos intézkedést hozott a Mercedes Forma-1-es csapata azok után, hogy a téli teszteken több motorhiba is hátráltatta az istállót. Az ezüstnyilak abban bíznak, Melbourne-ben nem lesznek műszaki gondjaik.
2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 3 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A német gyártó eredményes felkészülésen van túl, a tesztek azonban nem mentek simán, versenyzőit, Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast ugyanis többször hátráltatták műszaki gondok Barcelonában, sőt, a szintén Mercedes-motorokat használó Williamsnél is voltak technikai jellegű problémák.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton a tesztek után el is ismerte, nem olyan nyugodt a műszaki gondok után.

„Hogy aggasztó-e? Persze. A téli teszteken általában nagyon magabiztosak voltunk a megbízhatóságot illetően, szóval ez most nem tökéletes” – mondta a brit.

A Mercedes a problémás erőforrásokat rögtön visszaküldte brixworth-i motorközpontjába, azóta pedig a szakemberek kiderítették a felmerült hibák okait is.

Az első teszthéten tapasztalt műszaki hibát az MGU-H hűtése okozta, a második tesztre pedig már orvosolták is ezt a problémát, ami nem is ütötte fel a fejét újra.

A második teszten aztán két csapágyhiba okozta a V6-os erőforrások leállását, a Mercedes pedig óvintézkedéseket hozott annak érdekében, hogy az Ausztrál Nagydíjon használatos specifikációval ne legyen hasonló gondjuk.

„Örülünk, hogy ezeket a problémákat a teszteken tapasztaltuk, nem pedig egy versenyhétvégén, így büntetés nélkül dolgozhattunk a problémák megoldásán” – mondta röviden Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!