Friss hírek

Megoldotta az elektronikus gondokat a Honda és a Red Bull

Óvintézkedéseket tett a Red Bull motorpartnere, a Honda a hétvégi Stájer Nagydíj előtt annak érdekében, hogy a múlt hétvégi spielbergi motorproblémák ne ismétlődhessenek meg.

Max Verstappen már az Osztrák Nagydíj 11. körében kénytelen volt kiállni, míg Alex Albon a futam utolsó köreiben parkolta le autóját.

Azóta kiderült, mindkét autónak elektronikai gondja volt, a motorokat tehát újra használhatják ezen a hétvégén. A Honda pedig óvintézkedéseket tett annak érdekében, hogy a felmerült problémák ne ismétlődjenek meg a Stájer Nagydíjon.

„A Red Bull két autójának esetében elektronikai problémák merültek fel a múlt hétvégi versenyen, ezeket azonban eltérő gondok okozták” – mondta Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es technikai igazgatója.

„Mindkét dolgot kielemeztük a csapatokkal közösen, és óvintézkedéseket tettünk a következő hétvégére. Mivel az erőforrásaink nem sérültek a problémák miatt, Max és Alex is ugyanazokat a motorokat használja majd ezen a hétvégén. Most mind a négy autónkkal célba kell érnünk, és jó eredményeket kell elérnünk!”

A szakember kifejtette, hasznos az, hogy ugyanazon a pályán két versenyt is megrendeznek.

„Ez azt jelenti, hogy naprakész és releváns adataink vannak, habár egy tényező befolyásolhatja a munkánkat, ez pedig az, hogy esőt, sőt, akár viharokat jósolnak erre a hétvégére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!