Mégsem lehet majd előzni a 2017-es autókkal?

A Mercedes főmérnöke, Aldo Costa szerint a 2017-re tervezett szabályváltozásokkal rossz irányba indul el a Forma-1, azok ugyanis nem növelik majd az izgalmakat a királykategóriában.


A Mercedes főmérnöke, Aldo Costa szerint a 2017-re tervezett szabályváltozásokkal rossz irányba indul el a Forma-1, azok ugyanis nem növelik majd az izgalmakat a királykategóriában.

A tervek szerint a következő idény után körönként mintegy 5 másodperccel tennék gyorsabbá az F1-es autókat az abroncsok kiszélesítésével, valamint az aerodinamikai regulák megreformálásával.

Mindezidáig azonban a részleteket nem hozták nyilvánosságra, noha a csapatok a jövő évi betontorpedók mellett már a 2017-es fejlesztésekbe is belekezdenének.

„Nagyon nehéz lesz összehangolni a 2016-os és 2017-es programot – és a Forma-1 számára is nehéz feladat lesz ez” – mondta Aldo Costa, a Mercedes vezető mérnöke az Autosportnak.

„Itt vannak az új szabályok, de véleményünk szerint rengeteg minden rossz irányba viszi el a show-t, és ezt ki kell mondanunk. Mérnökként úgy érezzük, rengeteget tettünk azért, hogy az autók előzni tudjanak – úgy a korábbi, mint a jelenlegi szabályokkal.”

„De azzal, hogy hatalmas leszorítóerőt és egy nagyon komplex aerodinamikai formát helyezünk az autókra, véleményünk szerint sokkal nehezebb lesz előzni. Ettől tartunk jelenleg.”

„Demonstrálni nem tudjuk, de kifejtjük az ezzel kapcsolatos álláspontunkat az FIA-val, illetve más csapatok mérnökeivel tartandó meetingeken.”

Arra a kérdésre, hogy mi lenne a megoldás a Forma-1 számára, Costa így felelt: „Úgy véljük, a mechanikai tapadás kellene növelni, mintsem a színtiszta aerodinamikai gyakorlatra hagyatkozni.”

„Az egyeztetések még folynak az FIA-val. Van lehetőségünk arra, hogy kifejezzük a véleményünket és megvitassuk azt.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!