Mégsem lesz annyira más vezetni az új F1-es autókat? - F1VILÁG.HU

Mégsem lesz annyira más vezetni az új F1-es autókat?

HIRDETÉS
A 2022-ben már az Alfa Romeo színeiben versenyző Valtteri Bottas szerint az új generációs versenyautókat nem lesz teljesen más érzés vezetni, mint a mostani versenygépeket.
2022 showcar in the pitlane, during the Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2021, 13th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from September 3 to 5, 2021 on the Circuit Zandvoort, in Zandvoort, Netherlands - Photo Antonin Vincent / DPPI

A következő idényre jelentősen megváltoznak a Forma-1 technikai szabályai, ennek köszönhetően pedig a versenyautók is drasztikusan átalakulnak majd.

Az új generációs versenyautókon már jó ideje gőzerővel dolgoznak az F1-es csapatok, a versenyzőknek viszont eddig legfeljebb csak a szimulátorban volt lehetőségük arra, hogy kipróbálják azokat.

Valtteri Bottas már eddigi csapata, a Mercedes, illetve új istállója, az Alfa Romeo 2022-es modelljével is dolgozott a szimulátorban, és több versenytársával ellentétben azt mondja, nem érzi úgy, hogy olyan jelentősen megváltoznak majd a dolgok jövőre.

„Azt éreztem, hogy az autókra egy kicsit kevesebb leszorítóerő hat. De összességében – legalábbis a szimulátor alapján – nem volt teljesen más egyik szimulátorban sem.”

„Azt nem tudjuk szimulálni, hogy más autókat követünk, meg hasonló dolgok, de nem olyan őrülten más vezetni. Egy kicsit talán kevesebb a leszorítóerő, de ahogy mondtam, ez változni fog.”

A McLaren versenyzője, Lando Norris még hetekkel ezelőtt azt mondta, az új generációs autókat másképp kell majd vezetni.

„Határozottan egy kicsit más stílusra lesz szükség” – mondta a brit. „Kétlem, hogy ugyanolyan jó lesz vezetni őket. Szerintem sokkal inkább a határon leszünk velük. Egy kicsit úgy, mint az F2-ben, ahol többet kell dolgozni az autóval, meg ilyenek.”

„De lehet, hogy tévedek, mert a dolgok folyton változnak. Amit egy hónapja vezettem, az teljesen más lehet ahhoz képest, amit most vezethetek, és lehet, hogy megint teljesen más lesz, amikor elérkezünk az első versenyre.”

Valtteri Bottas egyébként beszélt arról is, sajnálja, hogy az F1 elköszön a nagy leszorítóerős autóktól.

Hirdetés

„Szórakoztató volt vezetni őket, főleg 2020-ban. Az autók gyorsabbak voltak még az ideieknél is, több volt a leszorítóerő” – mondta a finn.

„Szóval jó volt vezetni őket, de majd elárulom, hogy milyenek az újak! Ha a versenyzés jobb lesz, és szorosabban tudjuk követni egymást, akkor még élvezetesebb lehet. És szerintem a jövőbeli autók is elég hamar ugyanilyen gyorsak lesznek. Remélhetőleg így lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!