Mégsem lesznek új gumik Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Mégsem lesznek új gumik Silverstone-ban

HIRDETÉS

Nem veti be új szerkezetű abroncsait a három hét múlva esedékes Brit Nagydíjon a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli. Az olasz gumigyártó ehelyett egy új ragasztási technológiával kísérletezik majd.



Nem veti be új szerkezetű abroncsait a három hét múlva esedékes Brit Nagydíjon a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.

Az olasz vállalat az elmúlt hetekben keményen dolgozott azon, hogy megoldást találjon azokra a futófelület-leválásokkal kapcsolatos problémákra, melyek a bajnokság első versenyein hátráltatták a csapatokat.

A királykategória mezőnye múlt pénteken, Kanadában kipróbálhatta a Pirelli módosított szerkezetű gumijait, melyek az eddigi acél helyett már kevlár merevítésűek voltak.

A gumiszállító abban bízott, a csapatok elégedettek lesznek majd az új specifikációval, így azt a következő versenyen, Silverstone-ban élesben is bevethetik, az AUTOSPORT című angol szaklap azonban úgy értesült, erre mégsem kerül sor három hét múlva.

A Pirelli ehelyett egy új ragasztási eljárást dolgozott ki, mellyel reményei szerint meg tudja oldani a felmerült problémákat – noha a silverstone-i szabadedzéseken a mezőny újra kipróbálhatja majd a kevlár merevítésű gumikat.

„Nem fogunk versenyezni az új gumikkal, mivel nem volt elég lehetőségünk arra, hogy megfelelően teszteljük őket itt, Montrealban” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója, utalva a kanadai kedvezőtlen időjárásra.

„Elvégzünk néhány változtatást, melyek reményeink szerint megoldást jelentenek az eddig látott futófelület-leválásokra. Ez több szempontból is jó, mivel a csapatok ugyanazzal a gumival dolgozhatnak majd, mint amelyikkel nekivágtak az évnek. Viszont ez a megoldás vélhetően nem olyan jó azon csapatok számára, melyek küszködnek az első abroncsokkal.”

A Pirelli több alkalommal is kifejtette már, bár a futófelület-leválások valóban nem tesznek jót imázsának, abroncsai közel sem nevezhetők veszélyesnek, hiszen az eddig látott incidensek egyikénél sem robbant szét maga a gumi.

Hirdetés

A világbajnoki tabella éllovasa, Sebastian Vettel azonban még vasárnapi győzelmét követően is úgy nyilatkozott, javítani kell az abroncsok biztonságán.

„Az általam megfogalmazott kritikákat nem a teljesítményre alapoztam, hanem a biztonságra” – mondta a háromszoros világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!