Friss hírek

Mégsem tiltják be az F1-ben a gumimelegítőket

Italy, Italian Grand Prix 2019, Monza,  Charles Leclerc, Ferrari, tyre blankets
Várhatóan mégsem tiltják be a gumimelegítő paplanok használatát 2021-től a Forma-1-ben.

Két év múlva jelentősen átalakulnak a száguldó cirkusz szabályai, ennek keretében pedig bevezetik a 18 colos kerekeket is. Ezzel együtt a gumimelegítőktől is megszabadultak volna 2021-től.

A Pirelli viszont a hírek szerint azt szeretné, ha egy darabig még megtartanák őket, hogy könnyebben menjen az átállás az új gumiméretre, és könnyebben menjenek a fejlesztések.

A csapatok állítólag szintén egyetértenek a gumimelegítők megtartásával, hiszen még egy extra kihívást jelentene számukra az, ha a nagy szabályváltozások közepette betiltanák őket.

„2021-ben komoly változások jönnek. Új autó, új aerodinamikai csomag, új gumik, és új kerékméret” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke az Autosportnak.

„Az elképzelés az, hogy legyen egy átmenet, és megszabaduljunk a gumimelegítőktől, de csak bizonyos idő után. Szóval 2021-re megtartanánk azokat, hogy legyen referenciánk, és aztán lépésről lépésre haladnánk abba az irányba, hogy végül ne használjuk őket.”

„Amikor egyeztettünk erről, emlékeim szerint nem voltak különösebben olyanok, akik ellenálltak volna. Elég világos és átlátható értekezés folyt, elemeztük az érveket és ellenérveket. Végül arra jutottunk, hogy jobb a sport számára, ha megtartjuk őket, és lesz egy átmenet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!