Orosz Nagydíj

Mégsem változik a hétvégék menete a Forma-1-ben

Mégsem alakul át a versenyhétvégék menete a Forma-1-ben a következő szezontól. A Forma-1 elöljárói csütörtökön Londonban üléseztek, ahol számos ötletet megvitattak a költségek csökkentése érdekében.Mégsem alakul át a versenyhétvégék menete a Forma-1-ben a következő szezontól.

A Forma-1 elöljárói csütörtökön Londonban üléseztek, ahol számos ötletet megvitattak a költségek csökkentése érdekében.

Ezek között szerepelt az is, hogy az egyik pénteki szabadedzést törlik a jövő évtől, miután azonban a versenyek promóterei szerint ezáltal jóval kevesebb néző látogatna ki a pályára, a javaslatot elutasították.

Nem fogadták el továbbá a gumimelegítő paplanok betiltásáról szóló javaslatot biztonsági aggályok miatt.

A tesztekre vonatkozó szabályok viszont megváltoznak jövőre: két idényközi teszt lesz csak, ezeket kizárólag Európában tartják majd, a bajnokság kezdete előtt pedig három, egyenként négynapos gyakorlást bonyolítanak le.

A kisebb változások közé sorolandó, hogy 2015-tól kezdve kevesebb csapattag dolgozhat majd a versenyhelyszíneken, és szigorodnak a parc fermére vonatkozó szabályok is.

A ma elfogadott szabályokat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) hagyja majd jóvá jövő héten, Münchenben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS