Megszabadulna a pénteki edzésnaptól az új tulajdonos - F1VILÁG.HU

Megszabadulna a pénteki edzésnaptól az új tulajdonos

HIRDETÉS

Lapértesülések szerint a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media azt fontolgatja, hogy a jövőben az eddigi három helyett kétnaposra szűkíti a versenyhétvégék a királykategóriában.


Lapértesülések szerint a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media azt fontolgatja, hogy a jövőben az eddigi három helyett kétnaposra szűkíti a versenyhétvégék a királykategóriában.

A versenyhétvégék megreformálása időről-időre témát szolgáltat a száguldó cirkusz berkein belül, és most úgy tűnik, a Forma-1 részvényeinek jelentős részét birtokló Liberty Media nem ijed meg attól sem, hogy gyökeresen átalakítsa a sportágat.

A napokban felmerült a költségvetési plafon bevezetése, a versenynaptár megreformálása, valamint az is, hogy a jövőben szombatonként is tartanának egy rövidebb versenyt. Az új tulajdonos célja, hogy minél nagyobb közönséget vonzzon.

“Ez mind megvalósítható” – fogalmazott egy magát megnevezni nem kívánó F1-es csapattag. “Lehetőség van arra, hogy valami mást csináljunk a versenyhétvégéken.”

“Egy csapat szempontjából a kétnapos versenyhétvégének lenne értelme, bár a promóterekkel jelenleg meglévő szerződések szerint az autók három napot töltenek el a pályán, szóval bármilyen változtatás esetén ezt figyelembe kell venni.”

A legfőbb témát a napokban a költségvetési plafon esetleges bevezetése szolgáltatta: az éves költségvetést a hírek szerint mintegy 150 millió euróban korlátoznák, a nagycsapatok szerint azonban ezt lehetetlen lenne ellenőrizni.

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke azonban másképp vélekedik.

“A Toro Rossónál én pontosan tudom minden csavar árát! Ha valaki nem hajlandó megmutatni a költségei egy részét, akkor az FIA egyszerűen a többi csapat jelentése alapján kalkulált átlag duplájával számol. Szóval csak úgy özönlenének be a számlák” – mondta a szakember.

Tost azzal nem feltétlenül ért egyet, hogy a Forma-1-nek több európai versenyre lenne szüksége.

Hirdetés

“Tudom, hogy a kollégáim ellen beszélek, de szükség van más helyszínekre. El kellene jutnunk Dél-Afrikába, több amerikai versenyre lenne szükség, és ott kellene lennünk Argentínában és Indiában is. Túl sok versenyünk van Európában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!