Megszűnhet a repülő-rajt a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Megszűnhet a repülő-rajt a Forma-1-ben

HIRDETÉS

A Forma-1 készen áll bevezetni az álló rajtot a biztonsági autós periódusok után a következő idénytől.


A Forma-1 készen áll bevezetni az álló rajtot a biztonsági autós periódusok után a következő idénytől.

A csapatok közti egyeztetést követően, ahol a fő téma az volt, hogy miként lehetne izgalmasabbá és látványosabbá tenni a versenyeket a jövőben, felmerült az ötlet, hogy mi lenne, ha a biztonsági autós fázisok után a repülő-rajt helyett álló-rajt lenne, ahogy a futamok elején is van, ugyanis abban mindenki egyetértett, hogy a jelenlegi rendszer, mikor a vezető pilóta diktálja a tempót az új rajtnál, egyáltalán nem szolgáltat izgalmakat.

Megbízható források szerint az F1 Bizottság e heti ülésén jóváhagyásra került, hogy eltörlik a repülő-rajtot 2015-től, így amint a lekörözöttek visszaveszik körüket és beállnak a mezőny végére, egy pontosan olyan rajtprocedúra veszi majd kezdetét, mint a futamok elején.

Mindez azt a célt szolgálja, hogy izgalmasabbak legyenek a versenyek, nagyobb esély legyen a pozíciócserére, akár látványos ütközésekre.

A szabálymódosítást természetesen az FIA Motorsport Világtanácsnak még jóvá kell hagynia, melyre akár már a jövő héten megrendezett következő ülésükön lehetősége lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!