Portugál Nagydíj
Sebastian Vettel, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Megússza büntetés nélkül Vettel?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Megússza büntetés nélkül Vettel?

A Ferrari Forma-1-es csapatánál abban bíznak, Sebastian Vettelnek nem kell motorcsere miatti büntetéssel számolnia a jövő hétvégi Japán Nagydíjon.

A német versenyző nem ért célba a múlt hétvégi, szocsi versenyen, autójának kinetikus energia-visszanyerő rendszere ugyanis meghibásodott.

Mivel Vettel már felhasználta a rendelkezésére álló mennyiséget, azaz kettőt ebből a motoregységből, rajtbüntetés vár rá, ha egy újat kell beépíteni versenyautójába.

Mattia Binotto csapatfőnök viszont azt mondja, várhatóan egy korábban használt MGU-K-t be tudnak majd építeni Vettel Ferrarijába – akárcsak egy új vezérlőelektronikát.

„Majd meglátjuk – feltehetően elveszítettük az elektronikát, viszont van még egy, szóval ezt még használhatjuk” – mondta a szakember.

„Az erőforrással volt gond, annak is a hibrid részével, és elveszítettük az autó szigetelését. Biztonsági okokból kértük, hogy azonnal álljon meg.”

A vezérlőelektronikát tekintve Vettel már a túllépte a szezon során megengedett mennyiséget, miután a Német Nagydíj hétvégéjén két problémája is volt, az MGU-K és az energiatároló tekintetében pedig felhasználta a rendelkezésre álló mennyiséget.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!