Friss hírek

Megválasztották az FIA új elnökét

Mohhamed Ben Sulayem lett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, ő veszi át a posztjáról 12 év után távozó Jean Todt feladatait.

Todt az FIA csütörtöki évadzáró gáláján már elköszönt, hiszen jó ideje tudni lehet, a jövőben már nem ő foglalja majd el az elnöki széket az autós testületnél. Az új elnök kiválasztását ma tartották, Mohammed Ben Sulayemnek szavaztak bizalmat, a szavazatok 61,6 százalékát kapta.

Sulayem sokáig raliversenyzőként tevékenykedett, majd ő lett az első arab, aki bekerült az FIA Motorsport Világtanácsába. Korábban az FIA alelnökeként is szolgált, emellett pedig az Abu Dhabi Nagydíj F1-es naptárba való beiktatását is ő felügyelte.

Hirdetés
 

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy az FIA elnökévé választottak” – írta Twitter-oldalán. „Nagyon köszönöm! „Hálás vagyok a belém és a csapatomba fektetett bizalomért. Megígérjük, hogy minden tagunk érdekeit szem előtte kormányzunk majd.”

„Szeretnék tisztelegni Jean Todt elmúlt 12 évben betöltött vezetése előtt is, és szeretnék gratulálni Graham Stokernek is a kampányáért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!