Megvan a bajnoki ezüst, a Red Bull elégedett Perezzel - F1VILÁG.HU

Megvan a bajnoki ezüst, a Red Bull elégedett Perezzel

Habár az utolsó körben alulmaradt Charles Leclerc-rel szemben, Sergio Perez így is be tudta biztosítani a bajnoki ezüstérmet a vasárnapi Las Vegas-i Nagydíjon.

A mexikói versenyző a 11. helyről rajtolt az éjszakai futamon, és már a verseny elején a bokszba kényszerült, miután megsérült autójának első szárnya. Ezt követően szépen elkezdett felzárkózni, volt némi szerencséje a biztonsági autós szakaszokkal is, így a hajrában a top 3-ban harcolhatott. Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője végül az utolsó körben megelőzte őt, így a 3. helyen futott be, főnöke, Christian Horner azonban elégedett a mexikói pilóta teljesítményével.

„Olyasvalami ez, amit csapatként korábban soha nem értünk el” — mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak, miután Perez dobogós eredményével bebiztosította összetettbeli 2. helyét. „Úgy értem, mi mást is várhatnánk a versenyzőinktől, mint az első és a második helyet a világbajnokságon?”

„Checó formája, a tempója pedig ismét rendben volt. Az utóbbi két-három versenyen újra formába lendült.”

A verseny hajrájában Perezt még Max Verstappen is próbálta segíteni azzal, hogy szélárnyékot adott neki a Leclerc-rel való küzdelemhez, végül azonban ez sem volt elég a 2. helyhez. Horner ennek ellenére méltatta a rutinos pilótát.

„Max visszavett a verseny végén, hogy adjon neki egy kis szélárnyékot. Egyszerűen nem volt elég ma. De a mezőny végéről jött fel, miután volt egy orrkúpcseréje az első körben — azt gondolom, nagyszerű versenyt futott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!