Friss hírek

Megvan az F1-es jogsi, Sargeant a Williams versenyzője lehet!

Azt követően, hogy Logan Sargeant a múlt hétvégi Forma-2-es szezonzárón megszerezte a Forma-1-es szerepléshez szükséges szuperlicenc-pontokat, a Williams csapata megerősítette, 2023-ban ő lesz az istálló egyik versenyzője.

A brit csapat már korábban bejelentette az amerikai pilóta szerződtetését, jövő évi szereplése viszont még egyáltalán nem volt biztos, hiszen nem rendelkezett F1-es „jogosítvánnyal”. Mivel azonban Abu Dhabiban bebiztosította 4. helyét a Forma-2-es sorozatban, biztossá vált, hogy jövőre ő lesz majd Alex Albon csapattársa a Williamsnél. Amerikai pilóta utoljára 2015-ben volt a Forma-1-ben, akkor Alexander Rossi versenyzett a száguldó cirkuszban.

„Óriási megtiszteltetés, egy álmom válik valóra, hogy a Williams Racing színeiben versenyezhetek a Forma-1-ben” – mondta Sargeant. „Óriási köszönet mindenkinek a Williamsnél és a Dorilton Motor Sportrsnál azért a támogatásért, amit azóta kaptam tőlük, hogy 2021-ben, az Amerikai Nagydíjon csatlakoztam a csapathoz.”

„Az, hogy a Williams akadémiájának tagja lehettem az elmúlt évben, lehetőséget adott nekem arra, hogy fejlődjek versenyzőként, és felkészüljek a következő fejezetre. Jelentem, készen állok, és izgatottan várom, hogy a részese legyek ennek az utazásnak, mely során a csapat szeretne előrébb jutni a rajtrácson.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Megvan az F1-es jogsi, Sargeant a Williams versenyzője lehet!
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!