Megvan az oka Räikkönen monacói gyengélkedésének

„Nem szereti a pályát” – jobbára ennek tulajdonítja Kimi Räikkönen monacói vesszőfutását a Ferrari csapatát irányító Maurizio Arrivabene, aki szerint minden versenyzőnek megvan a maga „mumusa” a versenynaptárban.„Nem szereti a pályát” – jobbára ennek tulajdonítja Kimi Räikkönen monacói vesszőfutását a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene, aki szerint minden versenyzőnek megvan a maga „mumusa” a versenynaptárban.

Räikkönen már az időmérő edzésen is gyengén szerepelt, igaz, esélyeit tovább rontotta, hogy váltócsere miatt 5 rajthelyes büntetést kapott a vasárnapi futamra.

A verseny pedig szintén nem brillírozott: a pálya leglassabb kanyarjában a falnak ment, minek következtében autójának első szárnya beszorult a versenygép alá, így a finn nem folytathatta a küzdelmet.

„Monaco az a pálya, amit Kimi soha nem szeretett” – magyarázta Räikkönen gyengélkedését Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„Minden versenyzőnek megvan a maga mumusa. Emlékszem, hogy Michael [Schumacher] nem különösebben kedvelte az isztambuli pályát, ahol [Felipe] Massa mindig gyorsabb volt nála.”

„De Kimi nagyon keményen összpontosít, habár kétségtelen, hogy a monacói túrát legszívesebben kihagyná a versenynaptárból. Viszont nem vagyok biztos abban, hogy ezzel [Bernie] Ecclestone is egyetért.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS