Megvan az oka Räikkönen monacói gyengélkedésének - F1VILÁG.HU

Megvan az oka Räikkönen monacói gyengélkedésének

HIRDETÉS

„Nem szereti a pályát” – jobbára ennek tulajdonítja Kimi Räikkönen monacói vesszőfutását a Ferrari csapatát irányító Maurizio Arrivabene, aki szerint minden versenyzőnek megvan a maga „mumusa” a versenynaptárban.



„Nem szereti a pályát” – jobbára ennek tulajdonítja Kimi Räikkönen monacói vesszőfutását a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene, aki szerint minden versenyzőnek megvan a maga „mumusa” a versenynaptárban.

Räikkönen már az időmérő edzésen is gyengén szerepelt, igaz, esélyeit tovább rontotta, hogy váltócsere miatt 5 rajthelyes büntetést kapott a vasárnapi futamra.

A verseny pedig szintén nem brillírozott: a pálya leglassabb kanyarjában a falnak ment, minek következtében autójának első szárnya beszorult a versenygép alá, így a finn nem folytathatta a küzdelmet.

„Monaco az a pálya, amit Kimi soha nem szeretett” – magyarázta Räikkönen gyengélkedését Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„Minden versenyzőnek megvan a maga mumusa. Emlékszem, hogy Michael [Schumacher] nem különösebben kedvelte az isztambuli pályát, ahol [Felipe] Massa mindig gyorsabb volt nála.”

„De Kimi nagyon keményen összpontosít, habár kétségtelen, hogy a monacói túrát legszívesebben kihagyná a versenynaptárból. Viszont nem vagyok biztos abban, hogy ezzel [Bernie] Ecclestone is egyetért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!