Megvan Vettel új csapata, de csúszik a bejelentés - F1VILÁG.HU

Megvan Vettel új csapata, de csúszik a bejelentés

HIRDETÉS
Olasz lapértesülések szerint több évre szóló szerződést köthet az Aston Martinnal a Ferraritól az idei szezon végén távozó Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel Ferrari

A német versenyző jövője azóta bizonytalan, hogy a Scuderia májusban bejelentette, 2021-ben nem tart igényt a szolgálataira.

A Sky Sports F1 szerint Vettel már minden fontos dologban megállapodott a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointtal, a La Gazzetta dello Sport című lap pedig ugyanerről számolt be a minap: Vettel több évre szóló szerződést köthet a csapattal.

A Gazzetta cikkében azt írja, a felek két hónappal ezelőtt vették fel egymással a kapcsolatot, az eredeti terv pedig az volt, hogy a két silverstone-i verseny között bejelentik együttműködésüket – ezeken a terveken azonban változtattak azt követően, hogy kiderült, Sergio Perez koronavírusos lett. A mexikói pilóta helyét veszi ugyanis át Vettel 2021-ben.

A lap szerint egyébként a lényegi kérdésekben már jó ideje megállapodott Vettel és a Racing Point, ám néhány részletet még tisztázni kellett, leginkább azért, mert a négyszeres világbajnok afféle nagykövete lesz az Aston Martin brandjének a Forma-1-ben.

Mostanra viszont már a kereskedelmi és anyagi kérdéseket is tisztázták, így hamarosan jöhet a bejelentés. Vettel állítólag 3 évre szóló szerződést kap, és évi 15 millió eurót fizet neki a csapat.

Vettel egyébként természetesen a csapat tulajdonosával, Lawrence Stroll-lal állapodott meg, az Aston Martinnál azonban nemrég érdekeltséget szerzett a Mercedes-főnök Toto Wolff is, aki még múlt héten azt mondta, Vettel értékes tagja lehetne a csapatnak.

„Tudom, hogy vannak egyeztetések Seb és a Racing Point között. Perez lecserélése nem könnyű döntés, de Németország a második legfontosabb piac az Aston Martin számára. Egy megállapodás Vettellel tehát kiváló lenne számukra” – fogalmazott Wolff.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!