Megvariálhatják a gumikeverékeket a dupla hétvégéken - F1VILÁG.HU

Megvariálhatják a gumikeverékeket a dupla hétvégéken

HIRDETÉS
Variálhatja a felhasználható gumikeverékeket a dupla hétvégéken a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli, hogy izgalmasabbá tegye a második versenyeket.
mechanic, mecanicien during the 2019 Formula One World Championship, United States of America Grand Prix from november 1 to 3 in Austin, Texas, USA - Photo Francois Flamand / DPPI Pirelli soft tyre

A jelenlegi tervek szerint Ausztriában és Nagy-Britanniában is két futamot bonyolítanak le egyhetes különbséggel.

Mivel a két helyszínen a mezőny ugyanazt a vonalvezetést használja majd versenyein, fennáll a veszélye annak, hogy az a csapat, mely a legjobb formában teljesít majd az első futamon, a másodikon is verhetetlen lesz.

Annak érdekében, hogy izgalmasabbá tegyék a küzdelmeket, a csapatok egyeztetéseket folytattak arról, hogy a második versenyek rajtsorrendjéről ne hagyományos időmérő edzések, hanem olyan sprintfutamok döntsenek, melyek rajtsorrendjét a világbajnoki pontverseny állásának fordított sorrendje határozza meg.

A csapatok többsége támogatta is a javaslatot – csupán a Mercedes ellenáll, és mivel a szabálymódosításhoz minden istálló jóváhagyására szükség van, a formátumon nem fognak változtatni.

Vannak azonban még ötletek arra, hogy felpezsdítsék a hétvégéket, például az, hogy az egyazon helyszínen tartandó versenyhétvégék között a Pirelli megvariálja a felhasználható gumikeverékeket.

„Egyeztetünk róla jelenleg” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója. „Két összetevő is van a második hétvégék esetében.”

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a versenyzők egész hétvégén köröznek, hiszen nem akarunk egy csendes pénteket amiatt, hogy már minden szükséges adat a rendelkezésükre áll.”

„A másik aspektus pedig az, hogy tehetünk-e bármit, amivel a rajongókat egy kicsit jobban feltüzeljük? Olyasvalamit, amiről a csapatok sem gondolják azt, hogy veszélyezteti versenyképességüket az F1-ben.”

„Nagyon apró dologról beszélek, mint például a gumikeverékekről, vagy ilyesmi. Megvizsgáljuk, hogy tehetünk-e bármit is. Ha például másféle keverékeket kellene használniuk, akkor lenne azért tennivalójuk.”

Hirdetés

„De ez még közel sem biztos. Körbejárjuk a dolgot. Lehet, hogy semmi sem lesz belőle. Ha viszont lenne valami, amivel felpezsdíthetjük a második versenyt, az jó volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!