Megvariálhatják a gumikeverékeket a dupla hétvégéken

mechanic, mecanicien during the 2019 Formula One World Championship, United States of America Grand Prix from november 1 to 3 in Austin, Texas, USA - Photo Francois Flamand / DPPI Pirelli soft tyre
Fotó: Alfa Romeo Racing
Variálhatja a felhasználható gumikeverékeket a dupla hétvégéken a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli, hogy izgalmasabbá tegye a második versenyeket.

A jelenlegi tervek szerint Ausztriában és Nagy-Britanniában is két futamot bonyolítanak le egyhetes különbséggel.

Mivel a két helyszínen a mezőny ugyanazt a vonalvezetést használja majd versenyein, fennáll a veszélye annak, hogy az a csapat, mely a legjobb formában teljesít majd az első futamon, a másodikon is verhetetlen lesz.

Annak érdekében, hogy izgalmasabbá tegyék a küzdelmeket, a csapatok egyeztetéseket folytattak arról, hogy a második versenyek rajtsorrendjéről ne hagyományos időmérő edzések, hanem olyan sprintfutamok döntsenek, melyek rajtsorrendjét a világbajnoki pontverseny állásának fordított sorrendje határozza meg.

A csapatok többsége támogatta is a javaslatot – csupán a Mercedes ellenáll, és mivel a szabálymódosításhoz minden istálló jóváhagyására szükség van, a formátumon nem fognak változtatni.

Vannak azonban még ötletek arra, hogy felpezsdítsék a hétvégéket, például az, hogy az egyazon helyszínen tartandó versenyhétvégék között a Pirelli megvariálja a felhasználható gumikeverékeket.

„Egyeztetünk róla jelenleg” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója. „Két összetevő is van a második hétvégék esetében.”

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a versenyzők egész hétvégén köröznek, hiszen nem akarunk egy csendes pénteket amiatt, hogy már minden szükséges adat a rendelkezésükre áll.”

„A másik aspektus pedig az, hogy tehetünk-e bármit, amivel a rajongókat egy kicsit jobban feltüzeljük? Olyasvalamit, amiről a csapatok sem gondolják azt, hogy veszélyezteti versenyképességüket az F1-ben.”

„Nagyon apró dologról beszélek, mint például a gumikeverékekről, vagy ilyesmi. Megvizsgáljuk, hogy tehetünk-e bármit is. Ha például másféle keverékeket kellene használniuk, akkor lenne azért tennivalójuk.”

„De ez még közel sem biztos. Körbejárjuk a dolgot. Lehet, hogy semmi sem lesz belőle. Ha viszont lenne valami, amivel felpezsdíthetjük a második versenyt, az jó volna.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései