Menedzsere elárulta, Räikkönen hogyan szerződött a Sauberhez

Fotó: Singapore GP Media
Kimi Raikkonen, Ferrari at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Circuit, Singapore, Thursday 13 September 2018. Räikkönen

A 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen menedzsere, Steve Robertson elárulta, hogyan hozták tető alá a megállapodást, miszerint a finn versenyző jövőre a Saubernél folytatja pályafutását.

A Ferrari múlt héten jelentette be, 2019-ben már nem tart igényt Räikkönen szolgálataira – a rutinos versenyző helyét Charles Leclerc veheti át.

Habár sokan arra számítottak, Räikkönen a döntés után befejezi F1-es pályafutását, a finn nem sokkal később bejelentette, 2 évre szóló szerződést kötött a Sauberrel.

Räikkönen Szingapúrban elárulta, Monzában tudta meg, hogy a Ferraritól távoznia kell, a versenyző menedzsere, Steve Robertson pedig egy lapinterjúban azt mondta, a finn maga kereste meg a Saubert – ahol annak idején, 2001-ben bemutatkozott a Forma-1-ben.

„Kimi találkozott velük először, majd átadta nekem” – mondta Robertson, aki régóta intézi már Räikkönen ügyeit.

„Érdeklődőek voltak, és Kimi is világossá tette, hogy őt is érdekli a dolog. Aztán megbízott a feladattal, mint ahogy történt az egész pályafutása során.”

„8 évig volt a Ferrarinál, ami hihetetlen a Forma-1-ben – a legikonikusabb csapat versenyzője volt. Most valószínűleg a Saubernél fejezi majd be – ott, ahol minden elkezdődött, és ez is egy csodás történet.”

Robertson elárulta, nagyon örül annak, hogy Räikkönen még 2 évig marad a Forma-1-ben.

„Elképesztően örülök! Először is azért, mert Kimi imád vezetni, bár választhatott volna más utat is, és abbahagyhatta volna.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!