Menedzsere elárulta, Räikkönen hogyan szerződött a Sauberhez - F1VILÁG.HU

Menedzsere elárulta, Räikkönen hogyan szerződött a Sauberhez

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP Media

A 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen menedzsere, Steve Robertson elárulta, hogyan hozták tető alá a megállapodást, miszerint a finn versenyző jövőre a Saubernél folytatja pályafutását.

A Ferrari múlt héten jelentette be, 2019-ben már nem tart igényt Räikkönen szolgálataira – a rutinos versenyző helyét Charles Leclerc veheti át.

Habár sokan arra számítottak, Räikkönen a döntés után befejezi F1-es pályafutását, a finn nem sokkal később bejelentette, 2 évre szóló szerződést kötött a Sauberrel.

Räikkönen Szingapúrban elárulta, Monzában tudta meg, hogy a Ferraritól távoznia kell, a versenyző menedzsere, Steve Robertson pedig egy lapinterjúban azt mondta, a finn maga kereste meg a Saubert – ahol annak idején, 2001-ben bemutatkozott a Forma-1-ben.

„Kimi találkozott velük először, majd átadta nekem” – mondta Robertson, aki régóta intézi már Räikkönen ügyeit.

„Érdeklődőek voltak, és Kimi is világossá tette, hogy őt is érdekli a dolog. Aztán megbízott a feladattal, mint ahogy történt az egész pályafutása során.”

„8 évig volt a Ferrarinál, ami hihetetlen a Forma-1-ben – a legikonikusabb csapat versenyzője volt. Most valószínűleg a Saubernél fejezi majd be – ott, ahol minden elkezdődött, és ez is egy csodás történet.”

Robertson elárulta, nagyon örül annak, hogy Räikkönen még 2 évig marad a Forma-1-ben.

„Elképesztően örülök! Először is azért, mert Kimi imád vezetni, bár választhatott volna más utat is, és abbahagyhatta volna.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!