Menedzsere szerint a Ferrari akarja Massát - F1VILÁG.HU

Menedzsere szerint a Ferrari akarja Massát

HIRDETÉS

Felipe Massa menedzsere, Nicolas Todt szerint a Ferrari továbbra is meg akarja tartani a brazil pilóta szolgálatait, bár az utóbbi időben egyre többen beszéltek arról, hogy a vezetőség már keresi az utódját.


Felipe Massa menedzsere, Nicolas Todt szerint a Ferrari továbbra is meg akarja tartani a brazil pilóta szolgálatait, bár az utóbbi időben egyre többen beszéltek arról, hogy a vezetőség már keresi az utódját.

Az elmúlt hetekben, hónapokban többször is arról cikkeztünk, hogy Massa elveszítheti állását, és a Ferrari nem fogja meghosszabbítani vele az idei szezon végén lejáró szerződését, sőt már ki is szemelte utódját, aki vagy Robert Kubica (Renault), vagy Mark Webber (Red Bull) lesz.

Todt azonban nem aggódik a pletykák miatt, és úgy gondolja, hogy védence jövőre is az olasz alakulatot erősítheti.

„Felipe egészen 2001 óta a Ferrarival van (akkor még, mint tesztpilóta volt jelen a csapatban), számos kiváló eredményt ért el, itt szerezte meg első futamgyőzelmét, azonban voltak nagyon nehéz pillanatai is, ilyen volt a tavalyi horrorisztikus balesete” – mondta a francia menedzser az Autosprint magazinnak.

„Egy különleges kapcsolat áll fenn közte és a csapat között. Bízom abban, hogy ez még sok-sok évig folytatódhat. Ezt szeretné Felipe, és tudomásom szerint a Ferrari vezetése is.”

Todt azt is elmondta, hogy véleménye szerint Massa fel fogja tudni venni a versenyt kétszeres világbajnok csapattársával, Fernando Alonsóval a szezon hátralévő részében, ugyanis a csapat már dolgozik azon, hogy ne legyenek problémái a gumikkal.

„Mikor láttam, hogy Felipe hat tizeddel lassabb csapattársánál, ami néha előfordult, már tudtam, hogy valami komoly problémája van, és nem a vezetéssel vannak gondjai, mert ha ez így lenne, akkor jobban tenné, ha elkezdene más munka után nézni” – folytatta.

„Láthattuk, hogy a szuperlány keverékeken egy szinten van Alonsóval, ilyen volt Bahrein, és Monaco. Az igazság az, hogy a probléma a keményebb abroncsokkal van, mert a vezetési stílusa miatt nincs meg a megfelelő tapadása at autójának, sokkal jobban szenved, mint Alonso.”

„Azonban a csapat feltérképezte a problémát, és nagyon keményen dolgozik azon, hogy az autó jobban feküdjön Felipének, így magabiztos vagyok. Hét verseny után egyértelműen kisebb a különbség, és még minden teljesen nyitott.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!