Menedzsere szerint nehéz dolga lesz Leclercnek 2019-ben

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Monday 26 February 2018. World Copyright: Mark Sutton/LAT Images ref: Digital Image DSC_9558. Charles Leclerc, Alfa Romeo Sauber,

Charles Leclerc menedzsere, Nicolas Todt azt mondja, rendkívül nehéz dolga lesz pártfogoltjának a Ferrarinál 2019-ben, ám biztos benne, az ifjú monacói megbirkózik majd a rá nehezedő nyomással.

Leclerc a következő idényre Kimi Räikkönen helyét veszi át a Ferrarinál, az elvárások pedig óriásiak vele szemben, hiszen egy világbajnok utódjaként kell helytállnia a Forma-1 legpatinásabb csapatánál.

Todt szerint fontos lesz, hogy Leclerc a tanulás mellett rendre jó eredményeket szállítson, és ne kövessen el felesleges hibákat.

„A Ferrarinál versenyezni igazán különleges” – fogalmazott Todt.

„Ugyanakkor extra nyomást is helyez rá. Az elvárások Charles-lal szemben igazán nagyok. Amiatt is, amit eddig elért, és azért is, mert a Ferrari versenyzője lett úgy, hogy a Ferrari juniorpilótája. Fontos lesz, hogy megbirkózzon ezzel a nyomással. Folyamatosan jó eredményekre lesz szüksége, és nem szabad látványos, szükségtelen hibákat elkövetnie.”

A szakember szerint Leclercre „nagyon nehéz” első szezon vár a Ferrarinál, „ugyanakkor ő egy harcos, aki mindig a legjobbját nyújtja. Viszont első évében egy topcsapatnak mindenekelőtt nagyon sokat kell tanulnia.”

Leclerc egyébként múlt héten már vezethette a Ferrari idei autóját, méghozzá a Pirelli franciaországi gumitesztjén.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!