Mercedes: 2021-ben nem fognak javulni a köridők - F1VILÁG.HU

Mercedes: 2021-ben nem fognak javulni a köridők

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a leszorítóerőre vonatkozó szigorítások miatt 2021-ben nem gyorsulnak majd a Forma-1-es versenyautók.
2020 Abu Dhabi Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A koronavírus-járvány miatt a 2021-es idényre tervezett jelentős szabályváltozásokat egy évvel elhalasztották, emellett pedig számos intézkedést vezettek be annak érdekében, hogy tovább csökkentsék a csapatok kiadásait.

Mivel jövőre is maradnak a Pirelli eddig használt abroncsai, a szabályalkotók további szigorításokat vezettek be annak érdekében, hogy ezeket a gumikat ne terheljék túl a versenyautók: módosítanak a diffúzorok kialakításán, a fékcsatornákon, valamint a padlólemez hátsó kerekek előtti részén.

Főleg utóbbi változtatás miatt nem lehet majd fokozni az autók leszorítóerejét.

Habár a csapatok bíznak abban, hogy amit a módosítások által elveszítenek, azt valamilyen mértékben vissza tudják nyerni, Toto Wolff szerint a köridők nem fognak gyorsulni 2021-ben.

„Kétlem. Az aerodinamikát jelentősen visszafogják a padlólemezen a gumik környékén, és eltart egy ideig, mire ezt visszanyerjük” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

„Még mindig a jövő évi fejlesztéseink közepén járunk, de kétlem, hogy gyorsan oda tudunk érni. Emiatt, és mivel a gumik keményebbek lesznek, kétlem, hogy közel leszünk azokhoz a köridőkhöz, amiket idén elértünk. Legalábbis az év első felében biztosan nem.”

A Pirelli a tervek szerint jóval robosztusabb gumikat készít a 2021-es idényre, hogy elejét vegye az olyan problémáknak, melyek az idei szezon során merültek fel.

Az új konstrukció, illetve keverékek lassabbak lesznek, mint az elmúlt két idényben használtak.

„Nem hiszem, hogy egy teljes másodperccel lassabbak lesznek, de kétlem, hogy mindet vissza tudjuk majd nyerni” – mondta Dave Robson, a Williams teljesítménymérnöke.

Hirdetés

„Alapvetően lassabb gumik lesznek, ami talán nem is indokolatlan , ha valóban erősebb és tartósabb lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!