Friss hírek

Mercedes: 75 százalék, hogy Hamilton velünk folytatja

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, „75 százalék”, hogy Lewis Hamilton 2020 után is a német istállónál marad.

A brit versenyző jelenleg érvényes szerződése 2020 végén jár le, az elmúlt napokban pedig olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Hamilton idén kétszer is találkozott a Ferrari elnökével, John Elkannal.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke hétvégén, Abu Dhabiban azt mondta, „csak örülhetnek” annak ha Hamilton elérhető lesz 2021-re, a Mercedesnél viszont nem aggódnak: Toto Wolff szerint jó esély van rá, hogy meg tudják tartani a hatszoros világbajnokot.

Hirdetés
 

„Én 75 százalékot mondanék” – mondta a szakember, amikor arról kérdezték, mennyi esélyt lát arra, hogy Hamilton a Mercedesnél folytatja 2021-ben.

„Azért mondok ennyit, mert racionálisan gondolkodom, és minden arra utal, hogy folytatódik ez a partnerség. De persze van 25 százalék, amit nem tudunk kontrollálni. Szóval meglátjuk, hogyan alakul a következő pár hónap.”

Wolff hozzátette, ő és Hamilton „nagyon nyíltan beszéltek a Ferrariról is, illetve arról, amit a márka képvisel”, és véleménye szerint a Mercedes továbbra is vonzó lesz a világbajnok számára.

„Amíg gyors autót és erős motort tudunk biztosítani, addig mindig meglesz a lehetőségünk arra, hogy eldöntsük, ki vezessen nálunk. És szerintem nem kétséges, hogy Lewis számára is ez a prioritás, hogy ez így legyen a csapatnál.”

„Próbálom összehozni a dolgot Lewisszal, de a legfontosabb, hogy jó autónk legyen. Utána pedig döntést tudunk hozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!