Friss hírek

Mercedes: A 2022-es idény kevésbé volt fájdalmas, mint a tavalyi

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, a tavalyi, abu dhabi vereséget sokkal nehezebb volt elfogadniuk, mint azt, hogy idén nem tudtak a világbajnoki címért harcolni.

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton tavaly drámai körülmények között maradt alul Max Verstappennel szemben, az abu dhabi események után pedig a vitás döntéseket hozó Michael Masi versenyigazgatót menesztették is pozíciójából.

A német istálló abban bízott, idén visszavághat, az új technikai szabályok szerint megépült versenyautója azonban nem bizonyult elég versenyképesnek – a csapat pedig végül csak a 3. helyen zárt a konstruktőri versenyben.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy az idei, vagy a tavalyi év volt-e fájdalmasabb számukra, Toto Wolff csapatfőnök elárulta: „Nem kétséges, hogy a tavalyi, mert a tavalyi évünk erős volt. És az, ahogy pár másodperc alatt végződött… Nem a mi kezünkben volt a dolog. És kamaszkorom óta először fordult elő, hogy elveszítettem az irányítást. Ami történt, az teljesen ellentétes volt az én értékrendemmel.”

Wolff azt mondja, az idén történteket sokkal könnyebb elfogadni, hiszen az, hogy nem voltak elég erősek, a saját felelősségük.

„Az érzelmek szempontjából az idei év nem volt annyira durva, mert már az elején tudtuk, hogy az autónk nem elég jó. Azt gondolom, lassan, de biztosan megértettük. Húztuk le a rétegeket a hagymáról, és azt gondoltuk, megoldottuk a problémát, de aztán jött a következő, meg a következő.”

„És aztán elkezdtük látni, hogy ez az autó, ami egyáltalán nem volt jó, hol tud jól teljesíteni. Próbáltunk ezekre a pályákra összpontosítani, tudván, hogy lesznek nehezebb helyszínek, mint például az abu dhabi, ahol kárminimalizálásról szól majd a történet.”

„Szóval ezt mi csináltuk, a tavalyi, abu dhabi eseményeket nem. Idén tudtuk, hogy rosszul csináltunk, a tudatában vagyunk annak, hogy mások jobb munkát végeztek. És abszolút megalapozottan ért véget így a szezon, ami rendben van.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: A 2022-es idény kevésbé volt fájdalmas, mint a tavalyi
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!