Friss hírek

Mercedes: A balesetnek hosszú távú következményei lehetnek

2021 Emilia Romagna Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke elárulta, hosszú távú következményei is lesznek az Emilia-Romagna Nagydíjon történt ütközésnek, amelyben Valtteri Bottas is érintett volt.

Bottas és George Russell a verseny 32. körében csatáztak, amikor Russell Bottas mellé érve megcsúszott, és előbb a Mercedesnek csapódott, majd mindketten a falnak ütköztek. A futamot piros zászlóval meg is kellett szakítani, míg eltakarították a törmelékeket. 

A két autóban óriási kár keletkezett, és Toto Wolff szerint az újjáépítést a Mercedes is megszenvedi majd

„Az egész helyzet abszolút nem mulatságos számunkra, hogy őszinte legyek” – mondta Wolff. 

„Ez egy nagy csapás számunkra. Az autónk teljesen tönkrement, és a költségkorlátozások idejében nem ez az, amire szükségünk volt – és ez valószínűleg korlátozni fogja a fejlesztéseinket is, amiket hozni tudunk majd a jövőben.”

Wolff az eset után úgy nyilatkozott, számára nem egyértelmű, hogy ki volt a hibás, azonban szerinte Russellnek figyelembe kellett volna vennie, hogy egy Mercedes megy előtte. 

„Nem arra számítottam, hogy így végzünk: a vizes pályán elveszítette az irányítást az autó felett – mert nem volt kontakt a két autó között – és végül mindkét autó kiesett.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!