Mercedes: A bokszba kellett hívnunk Bottast - F1VILÁG.HU

Mercedes: A bokszba kellett hívnunk Bottast

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, nem volt más választásuk, a bokszba kellett hívniuk Valtteri Bottast, elindítva ezzel a kiállások sorát a vasárnapi Francia Nagydíjon – mely végül Lewis Hamilton győzelmébe került.
2021 French Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes pitstop

Hamilton a verseny első körében képes volt a pole-ból induló Verstappen elé kerülni, a holland ugyanis hibázott az 1-es kanyarban. A címvédő így az első etapban élen állt a versenyen.

A 3. helyen autózó Bottast viszont már a 17. körben a bokszba hívták, ahol a közepesekről a kemény keverékű gumikra váltott. A Red Bull reagált, és egy körrel később Verstappent is kihívta, a kerékcsere és a kivezető kör pedig annyira jól sikerült, hogy a hamarosan szintén a bokszba hajtó Hamilton elé tudott kerülni.

A pályaelőnyt kihasználva aztán a Red Bull úgy döntött, átáll a kétkiállásos taktikára, és mivel Sergio Perez is lőtávolon belül volt a másik Red Bull-lal a 4. helyen, a Mercedes rákényszerült arra, hogy maradjon eredeti, egykiállásos taktikáján.

Verstappen végül remek felzárkózást bemutatva előbb Bottast, majd az utolsó előtti körben Hamiltont is levadászta, és megnyerte a futamot.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a leintés után elárulta, azért hívták ki Bottast ennyire korán, mert nem volt más választásuk.

„Nem, nem volt választásunk” – mondta Wolff a Sky Sports F1 televíziónak. „Valtteri abroncsai elkezdtek vibrációt kelteni, és az etap vége felé nagyon aggódtunk, mert a vibráció már a felfüggesztést is érintette.”

„Bármikor jöhetett volna egy meghibásodás, mert el voltak fékezve az abroncsai. Tudtuk, hogy túl korán megindítjuk ezzel a kiállásokat, de nem volt választásunk.”

Wolff hozzátette, úgy érezték, Hamilton első helye biztonságban lesz.

„Vezettük a versenyt, mert Max hibázott – szóval mondhatni megörököltük a pozíciót. Aztán a tempónk jó volt, és azt hiszem, talán még volt is benne egy kicsit. Viszont volt egy 3 másodperces előnyünk, hogy védekezzünk az elévágással szemben – ez viszont nem volt elég. Hiányzott egy másodperc, és valahol elveszítettük ezt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!