Mercedes: A csapatoknak önkritikát kell gyakorolniuk - F1VILÁG.HU

Mercedes: A csapatoknak önkritikát kell gyakorolniuk

HIRDETÉS

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug szerint a csapatok csakis saját magukat hibáztathatják a diffúzor-ügy kirobbanásáért, ugyanis nem jártak el helyesen a szabályok megalkotásakor, és nem fogalmaztak egyértelműen.

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug szerint a csapatok csakis saját magukat hibáztathatják a diffúzor-ügy kirobbanásáért, ugyanis nem jártak el helyesen a szabályok megalkotásakor, és nem fogalmaztak egyértelműen.

Az előszezont és az első két futamot beárnyékoló diffúzor botrány a múlt héten ért véget, mikor a Fellebbviteli Bíróság kimondta, hogy szabályos a vitatott elem.

Mindez igen mélyen érintette a riválisokat, akiknek most minden erejükkel azon kell lenniük, hogy mihamarabb elkészüljenek saját fejlesztésükkel, ami nem kevés pénzt emészt majd fel, hiszen teljesen át kell alakítaniuk autóik hátsó szerkezetét.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore éppen ezért azt akarja elérni, hogy a FOTA tagjai táncoljanak vissza, és ne engedélyezzék az új indulónak számító Brawn GP-nek, hogy részesüljön a televíziós jogdíjakból befolyt bevételekből, amire korábban nagy kegyesen, a csapat életben maradása érdekében rábólintottak.

Az olasz szakember ezt a közel 30 millió eurót szétosztaná a többiek között, akik részben ebből fedezhetnék saját diffúzoruk fejlesztését.

Haug azonban úgy gondolja, a csapatok jobban tennék, ha inkább magukba szállnának, mert ha nem hagytak volna kiskapukat a szabályokban, most nem lennének ilyen helyzetben.

“Ha másképpen értelmezték a szabályokat, jobban tesszük, ha magunkba nézünk – vajon mindnyájan megfelelően kivettük a részünket a szabályok megalkotásában, és korrekt módon fogalmaztunk? Ezeket a dolgokat mindenképpen át kell beszélnünk a jövőben” – idézte Haugot az autosport.com.

“Megértem Flavio álláspontját. De legyünk kritikusak magunkkal szemben, és nézzük meg, hogy elég precízen jártunk-e el a szabályok megalkotásában. Csak az FIA hibája mindez? Számomra egyértelmű, hogy nem. Mindenkinek szerepe volt benne.”

“A lehető legprecízebbnek kell lenned, ami nem mindig könnyű. Azonban kritikusnak kell lennünk ebben az ügyben. Természetesen sokkal több támogatást kapsz, mikor a középmezőnyben vagy, mint mikor győzelmeket szerzel.”

“Ismerjük a mondást: az első győzelmedhez mindenki gratulál, a másodiknál viszont már hátba szúrnak. Mi is tapasztaltuk ezt, de ez a normális. Ez egy versenyképes biznisz” – tette hozzá a német szakember.

Hirdetés

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint a csapatok nevetségessé tennék magukat, ha megvonnák a pénzt a Brawn GP-től, ugyanis korábban támogatásukról biztosították a brackley-i bázisú alakulatot.

“Egyértelmű, hogy rengeteg segítséget kapott a csapat a téli időszakban, mert fontosnak tartottuk, hogy a Brawnt a Forma-1-ben tartsuk” – mondta a brit szakember. “Képmutatás lenne, ha most, hogy sikeresek, megvonnánk tőlük a támogatást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!