Toszkán Nagydíj

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

Bahrain Grand Prix Practice
Mattia Binotto (ITA) Ferrari Chief Technical Officer in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 14 April 2017.
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Vettel csapattársa az előttünk álló idényben már nem Kimi Räikkönen lesz, hanem a Saubertől érkező Charles Leclerc, aki évekig tagja volt a Ferrari akadémiájának.

A januárban Maurizio Arrivabenét váltó Mattia Binotto múlt héten nyilatkozta azt, könnyen lehet, hogy az évad során Vettelt favorizálják majd Leclerc-rel szemben, ha a bajnoki helyzet úgy kívánja.

„Mattia előtt óriási feladat áll, és úgy hiszem, a maga módján akarja csinálni a dolgokat” – mondta Toto Wolff, a Mercedes főnöke.

„A csapatsorrend mindig vitás téma, beszéltünk már róla tavaly is, legyen szó akár a Mercedesről, akár a Ferrariról. És előállni egy ilyen kijelentéssel az évad elején – az egyfajta kinyilatkoztatás.”

Arra a kérdésre, hogy milyen kapcsolatra számít az új Ferrari-főnökkel, Wolff így felelt: „Jó ideje ismerem már Mattiát, kezdetben motorfőnök volt, majd technikai igazgató. Tisztelem őt, nagyon intelligens szakember, és tudja, hogyan manőverezzen a paddockban.”

„Egy olyan erőt képvisel majd, amivel mindenképp számolni kell.”

Wolff elárulta, nagyon motiváló csapata számára az, hogy a Mercedes lehet az első az F1 történetében, mely sorozatban hat egyéni és hat konstruktőri címet szerez.

„Nem történt még ilyen korábban, ugyanakkor ennek oka is van: mert nagyon nehéz, és olyan érzés, mint amikor 30 másodperced maradt a Superbowl-on, el kell kapnod a labdát – és egyáltalán nem könnyű elkapni az utolsó passzt, majd befutni vele a touchdown-zónába.”

„Egy kicsit ilyen érzés. De a Ferrari mindent megtesz azért, hogy ezt megakadályozza, mint ahogy más csapatok is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS