Mercedes: A Hungaroringen is látszik, hogy jól működnek a legutóbbi fejlesztések - F1VILÁG.HU

Mercedes: A Hungaroringen is látszik, hogy jól működnek a legutóbbi fejlesztések

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, örömteli látni, hogy a Silverstone-ban pályára vitt újításoknak hála a csapat Magyarországon is erős teljesítményre képes.
2021 Hungarian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

A német istálló több újítást is pályára vitt a Brit Nagydíjon, melyeknek hála a Mercedes autója egyértelműen erősebbé vált. Hamilton meg is nyerte a silverstone-i versenyt, a címvédő pedig a Hungaroringen rajtelsőséget szerzett.

Toto Wolff azt mondja, az új fejlesztések egyértelműen jobbá tették autójukat.

„Azt gondolom, az új fejlesztési csomag a nyers leszorítóerő-számokban nem volt jelentős. De a hatása az autó teljesítményére igazán jó és pozitív volt” – mondta a szakember újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak a Hungaroringen.

„A korreláció remekül működött, és szerintem tanultunk egy még arról, hogyan teljesít az autó a beállítások tekintetében. Nagyszerű látni, hogy ez a teljesítmény megerősítést nyert itt, Magyarországon.”

A Mercedes mögül, a második sorból rajtolnak ma a Red Bullok, az energiaital-gyárosok pedig a német istálló pilótáival ellentétben nem a közepes, hanem a lágy abroncsokkal startolnak.

„Azt gondolom, hátrányban leszünk a rajtnál, szóval okosnak kell lennünk a rajttal, és jól kell teljesítenünk” – fogalmazott a Mercedes-főnök.

„Ha két autóval elöl leszünk, akkor több stratégiai lehetőség áll rendelkezésünkre. De ha egy kétkiállásos verseny lesz, akkor nem sokat számít, hogy a lágy, vagy a közepes keverékű gumikkal rajtolsz.”

„A Red Bullnak is ott van mindkét versenyzője elöl, szóval nem akkora előny így, hogy Lewis és Valtteri ott vannak a top 4-ben, mert nekik is van két pilótájuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!