Friss hírek

Mercedes: A kárminimalizálás a cél, amíg nincs megoldás a problémákra

A lehető legtöbb pontot be kell gyűjtenie a Mercedes csapatának addig is, amíg nem találja meg a módját annak, hogy kihozza a maximumot idei, W13-as kódjelű versenyautójából – ezt mondja Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke, aki elismeri, a Red Bull balszerencséje is kellett ahhoz, hogy Lewis Hamilton dobogóra álljon Bahreinben.

A szezonnyitó hétvégén hamar nyilvánvalóvá vált, a Mercedesnek nem lesz esélye arra, hogy a Ferrarival és a Red Bull-lal harcoljon a futamgyőzelmekért. A kármentés mindenesetre jól sikerült a németeknek, hiszen Lewis Hamilton a 3., új csapattársa, George Russell pedig a 4. helyen ért célba. Ehhez ugyanakkor kellett az is, hogy a két Red Bull az utolsó körökben kiessen műszaki problémák miatt.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, a Ferrari remek teljesítménnyel rukkolt elő a Bahreini Nagydíjon, rájuk pedig rengeteg munka vár, hiszen meg kell találniuk a módját annak, hogy kihozzák versenyautójukból azt, ami benne van.

Hirdetés
 

„Az új Forma-1-es idény drámai módon kezdődött el. Voltak nagyszerű, jó érzéssel eltöltő sztorik szerte a mezőnyben, a Ferrari pedig erős munkát végzett ahhoz, hogy megszerezze a kettős győzelmet” – mondta Wolff.

„Ami minket illet, előre léptünk a teljesítmény tekintetében az előszezoni tesztekhez képest, de egyértelműen csak a harmadik leggyorsabb csapat voltunk a Ferrari és a Red Bull mögött. Tudjuk, hogy van potenciál a W13-asban, és folytatnunk kell a tanulást, ki kell derítenünk, hogyan hozzuk ki belőle, és maximalizálnunk kell a lehetőségeket a pontszerzésre addig is.”

„Lewis fantasztikus munkát végzett azzal, hogy megszerezte a 3. helyet, George pedig erős és érett versenyzést produkált, és felzárkózott a 4. helyre. A lehető legtöbb pontot megszereztük, többet, mint amennyire számítottunk. Ez részben a többiek balszerencséjének volt köszönhető, de a megbízhatóság is mindig döntő szerepet játszott a Forma-1-ben.”

Wolff hozzátette, a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon nagy kihívás vár a csapatokra, ők viszont készen állnak erre.

„Most Dzsiddába érkezünk majd, egy nagyon eltérő pályára: gyors, kanyargós, a kör jelentős részét padlógázzal teljesítik a versenyzők. Néhány hónappal ezelőtt jártunk ott, amikor a Forma-1 először vendégeskedett Szaúd-Arábiában. Igazán meredek tanulási görbe vár ránk az új autók és gumik miatt, amikkel még mindig csak ismerkedünk. Várjuk már ezt a kihívást!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!